Viorela Grecu si Mihai Stefan publica pe Impactnews o ipoteza privind scopul revocarii lui Geoana, pe care o puteti citi in continuare.
'Desi intregul demers al revocarii lui Geoana de catre PD-L a pornit de la revendicarea independentilor (racolatilor) de a-si pastra locurile in comisiile permanente ale Senatului care reveneau PSD, independentii (racolatii) ar putea sa voteze impotriva demiterii lui Geoana. Senatorul Liviu Campanu, liderul independentilor (racolatilor) din Senatul Romaniei, a declarat pentru Impactnews ca o horarare in acest sens va fi luata in cadrul unei sedinte de grup. Pe de alta parte, un zvon il da pe dezertorul Cristian Diaconescu drept posibil inlocuitor al lui Mircea Geoana.

Campanu declara ca nu s-a luat inca o decizie

In randul independentilor au aparut deja fracturi, inclusiv in ceea ce priveste demersul revocarii lui Mircea Geoana. Deputatul Eugen Nicolicea, liderul independentilor din Camera, crede ca colegii lui senatori vor vota pentru revocarea lui Geoana, deoarece ei sunt oameni de cuvant si merg alaturi de PD-L pana la capat.
In schimb, senatorul Campanu are o alta pozitie."Vom hotari ce vom face luni, intr-o sedinta. Orice parlamentar trebuie sa raspunda in fata legilor tarii, mai ales pentru incalcarea lor. Pe acest considerent mi se pare ca Geoana ar trebui sa fie sanctionat. Dar trebuie sa stabilim daca va fi o sanctiune prevazuta in articolele 185 sau 187 sau daca se va ajunge chiar la suspendare. Trebuie sa ne consultam cu juristii", a fost explicatia lui Campanu.

Independentii, nemultumiti ca PD-L a uitat sa le dea functiile promise

Nemultumirile din randul independentilor sunt cauzate de refuzul PD-L-ului de a incheia protocoale cu acestia in privinta deconcentratelor. Si aici parerile dintre deputatii si senatorii independenti difera.
Eugen Nicolicea a subliniat ca, personal, " o strangere de mana valoreaza mai mult decat orice protocol", in timp ce Liviu Campanu a tinut sa sublinieze ca independentii au foarte multi profesionisti in teritoriu care ar putea prelua conducerea unor deconcentrate in situatia in care "pedelistii le-ar cere sprijinul".
Conform unor surse, independentii i-ar fi amenintat deja pe parlamentarii PD-L ca n-o sa le mai sustina legile in Parlament daca partidul nu isi va respecta promisiunile. In acest context, zvonul ca Diaconescu vrea sa fie seful Senatului este plauzibil.'