National informeaza : Social-democratii nu vor sa plece din Parlament
Retragerea din Legislativ este o frectie la un picior de lemn. O spun pesedistii mai cu capul pe umeri, convinsi fiind de faptul ca nu aceasta este solutia pentru blocarea comasarii alegerilor.
Dincolo de interesele care-i tin legati de scaune, social-democratii sunt iritati de faptul ca propunerea a fost facuta initial de presedintele PNL. Considerand ca nu au intrat in Parlament de mana cu Crin Antonescu, ci care cum a putut, pesedistii nici nu vor sa auda de vreo demisie in bloc. "Una e sa faci gesturi marete si alta este sa faci gesturi tampite", a comentat un deputat PSD, explicand ca retragerea din Parlament nu va duce la alegeri anticipate, ci la alegeri partiale. "In momentul in care ajungi in conditii extreme s-ar putea sa fie ultima solutie si anume un gest extrem si asumat. Eu, personal, sunt de acord cu aceasta parte a retragerii din Parlament", a declarat Liviu Dragnea, secretar general al PSD si presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.
In loc sa-i imbarbateze, afirmatia lui Dragnea i-a enervat si mai tare pe parlamentarii partidului, care i-au transmis acestuia ca asteapta sa dea el "un exemplu " in acest sens, "Sa ne-o ia inainte si sa-si dea demisia din fruntea Consiliului Judetean. Daca nu este in stare, mai bine sa taca", au protestat alesii PSD.