Premierul a afirmat ca restructurarea guvernamentala nu constituie in prezent o prioritate, detalii asupra acestui proces urmand sa fie prezentate pe masura ce “proiectul“ va evolua. “Nu va pot da detalii. Pe masura ce vom avansa cu acest proiect, atunci voi putea discuta mai mult despre el, dar acum nu am elemente relevante sa prezint“, a spus Tariceanu.
Acesta nu a mai vorbit, asa cum a facut-o tanarul sau coleg liberal, despre reducerea numarului de ministere si comasarea unor agentii. Totusi, chestiunea unei remanieri, determinata de o restructurare a Executivului, a fost discutata cu partenerii democrati din Alianta D.A.

Inainte de vacanta

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a precizat ieri ca restructurarea actualului Guvern va fi finalizata o data cu incheierea sesiunii parlamentare, la 30 iunie.
El a declarat ca aceasta restructurare vizeaza agentiile din subordinea Guvernului, dar nu exclude posibilitatea unor comasari sau desfiintari de ministere. “Inca de la formarea actualului Guvern, in decembrie 2004, am convenit sa facem o restructurare pentru eficientizarea activitatii. Am constatat ca exista structuri care se dubleaza, facute de PSD pentru a da de lucru unor membri de partid. S-a dispus o verificare a actualei structuri guvernamentale, un raport in acest sens urmand sa fie incheiat in aprilie“, a spus Boc.
Potrivit liderului PD, exista un “stufos aparat guvernamental care trebuie, de urgenta, restructurat si eficientizat“.
Boc a precizat ca aceasta restructurare nu il va viza si pe primul-ministru.