Biroul Electoral Judetean (BEJ) a cerut clarificari de la Biroul Electoral Central in legatura cu materialele electorale care pot fi mentinute si cele care trebuie inlaturate din preajma sectiilor de votare pentru a nu-i influenta pe alegatori.

"Am cerut sa ni se transmita daca, la data incheierii campaniei electorale, mentinerea materialelor de propaganda electorala de orice tip deja postate si aflate in proximitatea sectiilor de votare la mai putin de 500 de metri de sediul acestora constituie contraventie. Am solicitat sa ni se precizeze si daca materialele cu caracter electoral afisate sau postate pe vehicule de orice tip, aflate in miscare sau stationare, reprezinta o incalcare a legii", ne-a declarat presedintele Biroului Electoral Judetean, judecatorul Eugen Mortu.

Mai exact, BEJ doreste sa stie daca afisele de pe mijloacele de transport in comun pot ramane sau trebuie indepartate in ziua alegerilor. O decizie in acest sens se va lua in cursul zilei de astazi.

Totusi este de-a dreptul absurd sa li se ceara presedintilor de sectii de votare sa inlature toate materialele si afisele electorale pe o raza de 500 de metri in jurul sectiilor, intrucat acestia nu dispun de personal suficient pentru a face acest lucru in timp util. Cea mai probabila solutie va fi ca materialele electorale deja existente sa ramana, formatiunile politice si candidatii independenti urmand sa primeasca interdictia de a mai afisa altele noi, in special in apropierea sectiilor de votare.