Amintind lungul sir al evenimentelor in care membrii ai partidului Actiunea Populara au suferit represalii pentru a „li se inchide gura”, Max Badin, presedintele AP Constanta, a subliniat in cadrul unei conferinte de presa de vineri, 7 octombrie a.c., ca furtul de acum trei zile din sediul AP a fost in fapt o noua incercare de intimidare. „Deja am inceput sa ma intreb in ce tara traim, unde sunt libertatea si siguranta cetateanului. Ceea ce s-a intamplat la sediul AP din Constanta ar trebui sa puna pe ganduri intreaga clasa politica!”, a subliniat Max Badin.
Mai mult, acesta s-a aratat nemultumit de ancheta desfasurata de lucratorii de Politie. „Politia constanteana a reusit in cel mai scurt timp sa gaseasca infractorii: doi copiii de 4 si 8 ani. Copiii au fost de fapt gasiti de mine. Cel de 4 ani l-am vazut pe strada ca prea se uita atent la cladire si l-am luat la intrebari. Nu inteleg cum in atatia ani, Politia nu a reusit sa descopere hotii, banditii, vandalizatorii, nici un traficant de cafea, tigari, alcool, cand se face trafic in plin centrul orasului”, a mai aratat Max Badin. Mai mult, acesta a afirmat ca la sediul partidului au fost de fapt doua spargeri, una a adevaratilor hoti si abia apoi au intrat si copiii. „Prima data, in sediu au fost hotii, apoi copiii care au vazut totul ravasit, imprastiat si au crezut ca locul este parasit. Pai daca doi copii, unul de patru ani si celalalt de opt, au reusit sa mute dulapurile acestea, inseamna ca parintii lor sunt elefanti”, a declarat Max Badin. Liderul AP a atras atentia asupra lipsei unor documente extrem de importante si compromitatoare, pe care insa le are se pare in dublu exemplar. „Abia azi (n.r.-vineri), trebuie sa le dau in mod oficial sesizarea asupra ceea ce mi-a disparut, aseara am terminat inventarul. Pe langa fax, 3 casete si 2 CD-uri, au disparut patru dosare. Unul in care erau adunate stenogramele si pregatirile mele pentru conferintele de presa, pe care cine stie, poate voiam sa scot o carte, si trei dosare in care erau diverse materiale compromitatoare”, a subliniat Max Badin.

Si daca au fost informatorii rusi?

„Politia acum trebuie sa inceapa o ancheta serioasa. Acum intuiesc cine a facut-o, dar nu pot sa ma pronunt pana nu am dovezi”, a declarat Max Badin. Printre ipotezele formulate de liderul AP se numara atat posibilitatea unui atentat asupra Consulatului Rusiei la Constanta - „oricine putea sa vina sa puna o bomba la acest perete care este comun cu Consulatul” - pentru aflarea unor informatii. „Emil Constantinescu spunea despre implicatiile Moscovei in mineriade. Suntem gard in gard cu Consulatul Rusiei, ma poate duce gandul si acolo”, a declarat Badin, care a adaugat ca se gandeste si la varianta autoritatilor constantene care se simt amenintate. „Atata timp cat trei sferturi din blocurile ANL au fost date reprezentantilor Ministerului Justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, acestia nu au nici un interes sa faca o ancheta serioasa”, a subliniat Max Badin. De asemenea, liderul AP a pus sub semnul intrebarii si pregatirea romanilor de a face fata atacurilor teroriste, tinand cont in primul rand de imediata invecinare cu reprezentantii statului rus in Constanta. In alta ordine de idei, liderul AP Constanta a anuntat ca la alegerile pentru Primaria Techirghiol, partidul Actiunea Populara va fi reprezentat de Constantin Florea, cel care a concurat la alegerile trecute in turul doi, cu fostul primar al localitatii, Dumitru Romulus Bratu. Nici in acest caz se pare ca AP-ul nu a scapat de represalii, dupa cum a subliniat Max Badin, societatea lui Constantin Florea fiind supusa unui sir necontenit de controale, de la toate institutiile abilitate. „Le este frica de candidatura lui”, a declarat Max Badin. Cu toate acestea, Badin considera ca Actiunea Populara are o sansa reala sa castige alegerile.