Hydepark.ro: Declaratii aiuritoare (Autor: Andrei Alexandru)

Am pastrat intr-un fisier mai multe declaratii facute in ultima vreme de politicieni de pe prima scena politica. Eu n-am reusit sa patrund sensul lor adanc si profund sau macar impactul pentru viitor, asa ca apelez la sprijinul Dumneavoastra pentru a le descifra. Nu luati in considerare scurtele mele comentarii, evident, rautacioase.
Traian Basescu, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung la inceputul lunii noiembrie: "Trebuie sa reformam sistemul de educatie...". Credeam ca problema a fost rezolvata de catre comisia prezidentiala condusa de insusi ministrul Educatiei. Iar reformam sistemul de educatie ? Daniel Funeriu a declarat marti, ca a vrut sa renunte la studii pentru a se face lingurar. Daca pana si Presedintele, care l-a sustinut permanent, nu e multumit de situatia din Educatie, poate ca era mai bine daca ramanea lingurar.
Emil Boc, la ProTv, pe 27 noiembrie, a afirmat ca daca Romania nu va respecta indeplinirea tintelor pentru echilibrarea economiei pe 2012, demisia sa va fi "pe masa". Stie toata lumea ca rezultatele economiei pe 2012 vor fi cunoscute abia prin aprilie - mai 2013, adica dupa alegeri, cand Boc n-are cum sa mai demisioneze.
Cezar Preda, deputat PDL, saptamana trecuta intr-o conferinta de presa: " Boc e obligat de partidul lui sa dea explicatii zilnice de ce face unul si altul pus in functie cu rude, cu fini si afini. Asta e partidul nostru, asa punem noi oameni (s.n.). Nu e corect. Trebuie sa fie responsabili cei care isi asuma si pun pilosi plini de bani care, cotizand si sponsorizand partidul, isi asigura locuri calde pentru ei si familia lor". Eu credeam ca doar PSD-ul lui Geoana devenise o tejghea la care se vindeau functii si indulgente. Uite, ca nu-i asa. Ce e rau prinde repede. Ba mai mult:
Cezar Preda: "Veneau la noi cu nume. Cand vedeau ca nu tine, dadeau vina pe Traian Basescu. Ziceau ca a zis sefu‘, pana a aflat Basescu si le-a zis cum e cu folosirea numelui lui. Acesta este PDL de acum ..." Auziti ! Sa pretinda ca aveau incuviintarea Presedintelui. Cata obraznicie si cata necunoastere a Constitutiei! Orice cetatean stie ca Presedintele nu se amesteca in treburile partidelor.
Gheorghe Flutur, personaj important in PDL: "Ne propunem ca in prima parte a anului viitor sa modificam Constitutia, sa rezolvam acea problema cu care ne-am angajat in fata romanilor, Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300, de aceea adresam un apel opozitiei sa vina la dezbateri, sa modificam Constitutia." Vedeti ? PDL vrea sincer dar Opozitia, ca orice Opozitie, orice ai face, nu vrea de nici unele. Bun, dar ce te faci ca nici colegii de coalitie nu vor nici un pic. Nu sa modifice Constitutia, unde e nevoie de doua treimi in Parlament, dar nici de legea electorala nu vor sa se atinga. "Concluzia grupurilor reunite a fost ca noi pastram sistemul electoral actual si numarul de parlamentari", a spus luni Kelemen Hunor, presedintele UDMR. Asa ca lucrurile sunt clare. Cu PSD se mai joaca ei, cu UNPR la fel, dar cu ungurii nu tine, asa ca ramane ca-nainte.
Ioan Rus, fost contracandidat al lui Boc la primaria Clujului: "Am decis ca, in perioada urmatoare, sa ajut PSD-ul in primul rand si USL-ul in general, cu ce pot eu sa fac." Dar nu e nevoie sa te deranjezi, draga Rusule ! Noi am vazut ce poti tu sa faci, cand ai obtinut in fata lui Boc un scor aproape de marja de eroare a sondajelor. Da, daca vrei sa desfiintezi de tot PSD-ul in Transilvania, atunci ar fi de inteles. Ai putea face o incercare, daca ne gandim si la contributia apropiatului tau tovaras de lupta, Dancu, care la randul sau e un apropiat tovaras de lupta al unor tovarasi de-ai sai din PDL.
Mai am. Fisierul e plin de d-astea. Dar poate ca va plictisesc, asa ca ma opresc aici.