Primarul Antonie Solomon propune consiliului local spre aprobare, in sedinta extraordinara de joi a legislativului local, proiectul noii organigrame a Primariei Craiova. Fata de anul trecut, numarul de posturi din Primaria Craiova a fost suplimentat cu trei, ajungand la 509, dintre care trei de demnitate publica (primar si viceprimari), 441 de functii publice (din care 52 functii de conducere si 389 de executie) si 65 de functii contractuale (63 de executie si doua de conducere).

Inca un post
de director

Pentru eficientizarea activitatii executivului local, edilul doreste ca, prin noua organigrama, sa reorganizeze Directia de Investitii si Servicii Publice, condusa acum de Nicu Tutu, in calitate de director executiv, si Adriana Motocu, in calitate de director executiv adjunct. Aceasta directie va fi, practic, rupta in doua, luand fiinta doua subunitati noi: Directia de Patrimoniu si Investitii, respectiv Directia de Servicii Publice.
Prima dintre ele - Directia de Patrimoniu si Investitii - va fi coordonata de un director executiv si va cuprinde un Serviciu de Administrare si evidenta a domeniului public si privat (preluat de la Directia de Urbanism), un Serviciu de Fond Locativ si un Serviciu de Investitii - cel condus acum de Sever Bordu, care, se pare, va ajunge director al noii structuri. In ceea ce priveste Directia de Servicii Publice - care va avea un director executiv si un director adjunct -, aceasta va cuprinde, ca element de noutate, un birou de Administrare si Intretinere Drumuri, cu sapte posturi (sase de executie si un sef de birou), in subordinea directorului adjunct.
Directia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Patrimoniu devine Directia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, in coordonarea arhitectului-sef al municipiului Craiova.
Practic, prin noua organigrama se va crea un post nou de director. Din cele 509 posturi ale municipalitatii, 57 vor fi de conducere, rezultand astfel o medie de un sef la opt executanti.