Liderul Partidului Verde, Remus Cernea, anunta ca va candida, ca independent, la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor vor avea loc in Colegiul nr. 3 din Hunedoara. Pozitia de deputat a fost vacantata dupa decesul lui Ioan Timis.
"Intrucat, prin succesul de la Curtea Constitutionala din 20 aprilie 2010, am recastigat un drept si anume dreptul de a fi ales prevazut de Art. 37 din Constitutie, dar anulat temporar de legea electorala, intentionez sa imi depun candidatura ca independent la alegerile partiale din Colegiul nr. 3 din Hunedoara. Un drept castigat trebuie sa fie si exercitat, altfel este o litera moarta", scrie Cernea pe site-ul personal.
Acesta critica actuala clasa politica pentru incercarea de a mentine "monopolul" si de a impiedica "candidatura oricaror posibile persoane care le-ar ameninta pozitiile". Cernea spune ca vrea sa lupte pentru recastigarea drepturilor cetatenesti rapite de politicienii actuali si sa ofere locuitorilor Tarii Hategului posibilitatea "sa sanctioneze prestatia lamentabila a partidelor politice votand un independent".
"Pe langa considerentele principiale am decis sa candidez in judetul Hunedoara si ca urmare a unor ratiuni personale. Am locuit timp de 14 ani la Deva, foarte aproape de aria de cuprindere a Colegiului nr. 3, iar familia mea si eu insumi avem numerosi prieteni acolo. Copilaria mi-am petrecut-o in acea regiune fiind cativa ani la rand campion judetean la sah la juniori pana in 1987, cand am revenit in Bucuresti", afirma Remus Cernea.
Acesta promite ca va milita pentru prezervarea patrimoniului natural si istoric din zona. Colegiul nr. 3 cuprinde o zona de o rara frumusete si care contine un patrimoniu istoric si natural extraordinar. Acolo sunt vestigii dacice si romane, inclusiv capitala Sarmisegetuza Ulpia Traiana, cetati si biserici medievale precum castelul Santamaria Orlea, cetatea Colt care se pare ca l-a inspirat pe Jules Verne sa scrie, sau misterioasa biserica din Densus care are o forma unica si a fost ridicata acum opt secole din bucati de piatra aduse din ruinele Sarmizegetusei, Parcul National Retezat, Rezervatia de zimbri Hateg din padurea Slivut, Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului. Voi milita, printre altele, pentru prezervarea si punerea mai buna in valoare a acestui patrimoniu", mai spune Remus Cernea.