L-am cunoscut pe Remus Cernea in urma cu mai multi ani, cand participa la targurile de carte din Capitala. La acea vreme, conducea Societatea Culturala Noesis, aparuta la initiativa sa, si prezentam CD-urile multimedia pe care le edita. A fost singurul om din tara asta care a avut ideea geniala de a edita enciclopedii virtuale despre Brancusi, Caragiale etc.
Remus Cernea mi se pare reprezentativ pentru generatia de azi, desi, cu regret, nu va avea sanse la presedintia Romaniei, pentru ca jocurile sunt oricum facute. Dar sper ca macar oamenii sa il remarce.
Printre distinctiile lui Remus Cernea se numara:
- cu Societatea Culturala Noesis, cea mai inalta distinctie a Industriei Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, decernata la Palatul Cotroceni de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, pentru cele mai bune produse culturale multimedia din Romania pe anul 2002 - Enciclopediile virtuale I.L. Caragiale si C. Brancusi. Societatea Culturala Noesis a fost nominalizata (in 2002) la premiile Internetics pentru cel mai bun site cultural din Romania
- Asociatia Solidaritatea pentru libertatea de constiinta este nominalizata la Gala Societatii Civile pe anul 2004, la premiul pentru cea mai buna campanie din Romania si la premiul pentru sectiunea Comportament civic si participare publica.
Asociatia obtine finantari pe proiecte din partea Fundatiei pentru o Societate Deshisa, Ambasada Olandei, Institute for Humanist Studies.
Rezolutia propusa si elaborata de Remus Cernea, "Threats to the status of science and social-humanistic disciplines in education" este votata la Washington D.C. in 8 iunie 2008 de Adunarea Generala a International Humanist and Ethical Union - cea mai importanta organizatie umanista mondiala.
Recent, in cadrul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3, Mircea Badea s-a decis sa-l voteze pe Remus Cernea. Este binecunoscut faptul ca Mircea Badea si-a exprimat in repetate randuri refuzul de a mai participa la vot motivand ca nici un candidat din clasa politica actuala nu merita sa ocupe scaunul de la Cotroceni.
Dupa ce candidatul Partidului Verde si-a anuntat candidatura, Mircea Badea a declarat in cadrul emisiunii "In gura Presei" ca Remus Cernea ar fi singurul candidat care l-ar putea convinge sa mearga la vot.
Mircea Badea s-a declarat convins sa il voteze pe Remus Cernea in momentul in care candidatul Partidului Verde a intrat in legatura telefonica si a dat dovada de principii si caracter, prin raspunsul dat la intrebarea pusa de acesta " Cui ii veti ceda voturile daca nu veti intra in turul doi, lui Traian Basescu sau altui contracandidat?".
Remus Cernea a replicat la aceasta intrebare ca el nu a intrat in politica pentru a negocia cu principalii contracandidati, ci prin actiunile lui, prin implicarea lui politica el doreste sa ofere o alternativa.
Candidatul Partidului Verde a mai mentionat ca isi va negocia voturile doar daca se ajunge in situatia de a se alege intre dictatura si democratie.
Remus Cernea a mai tinut sa precizeze faptul ca o realegere a lui Traian Basescu ar insemna de fapt o prelungire cu inca cinci ani a celor douazeci prezisi de Silviu Brucan, si asta datorita situatiei in care a fost adusa Romania de actualul presedinte prin protejarea clicii corupte cu care s-a inconjurat si al dispretului total fata de regulile si institutiile democratiei.
Mircea Badea s-a aratat placut surprins de precizarile si de acuratetea gandirii lui Remus Cernea si a exclamat: "Am cu cine vota, sunt fericit!"
Mi-a placut mult comentariul pe care l-a facut un tip, Victor, pe net:
"Eu eram indecis, dar cand am vazut tricoul cu Pink Floyd din poza de pe neogen, m-am hotarat. Break down the wall, dude! Base & the gang are evil. Parerea mea, dc votam toti internautii cu omul asta, s-ar putea sa transmitem macar un mesaj, poate data viitoare iese ca noi".
Sau comment-ul lui Vasile: "Acorda SANSA ta, ROMANE, lui REMUS CERNEA! MERITA!
Fratilor! M-am saturat de populismul lui Basescu! Ieftin si manipulator!
Frate, nu ma mai impresioneaza tonul lui si nici scurte lacrimi prin interviuri... ne-am desteptat! e degeaba!
Vrem unul nou, tanar, nediscriminator, vertical, intelectual si incoruptibil!
Alesul Romaniei Libere! REMUS CERNEA".
Sau cel al lui Adrian: "In sfarsit, a avut curajul cineva sa intervina in aceasta lupta cu sistemul.
Daca acordati cateva minute vizualizarii site-ului domnului Remus Cernea .ro si aveti rabdare sa parcurgeti postarile, o sa va dati seama ce potential si mentalitate deschisa are acest om. Daca vreti ca cineva sa sparga sistemul corupt si a oferi o alta abordare a politicii, votati Remus Cernea!!!".
Am intrat aseara pe site-ul lui Remus Cernea, unde un admirator de-al lui ii spunea: "Daca nu va taiati parul, nu ajungeti presedinte. Nu numai teoria misca masele din loc.E nevoie de concret. Societatea nu este atat de profunda incat sa rezoneze cu "Nu conteaza cat de lung am parul, ci conteaza cat si cum gandesc". Societatea inca nu este pregatita pentru o asemenea revolutie a gandirii. Este un compromis pe care trebuie sa-l faceti".
Eu nu cred ca taierea parului ar garanta succesul lui Remus. Asa ca, Remus, nu te tunde, farmecul tau consta tocmai in parul lung!