Remus Cernea, puternic implicat de-a lungul timpului in activitatile organizatiilor nonguvernamentale, candidatul Partidului Verde ar prefera drept premier o femeie.
A intrat in politica in urma cu doar doua luni. Dar vrea sa fie presedintele Romaniei. Remus Cernea e cel mai tanar dintre candidatii la alegerile prezidentiale de duminica - are doar 35 de ani si o bogata activitate in randurile societatii civile.
Este presedintele Asociatiei Umaniste Romane, iar timp de cinci ani a fost directorul executiv al Asociatiei Solidaritatea pentru libertatea de constiinta. Publicist, aparator al drepturilor minoritatilor sexuale si separatiei statului de biserica, Remus Cernea a intrat in campania prezidentiala reprezentand Partidul Verde.
Cu o platforma ecologista in spate, Cernea a declarat recent ca daca ar ajunge presedinte ar propune premier o femeie sau pe economistul Liviu Voinea.
Cernea a declarat ca nu are de gand sa-si schimbe infatisarea.
"La parul lung nu vad niciun motiv sa renunt. In calitate de presedinte al Romaniei, voi respecta eticheta institutiei prezidentiale. In ceea ce priveste infatisarea mea, aici nicio lege de pe lume nu-mi poate impune nimic. Sunt un om liber si vreau sa traiesc intr-o tara libera", a spus Cernea.