Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, implicat intr-un scandal de coruptie, va fi suspendat din Partidul National Liberal pe intreaga perioada a cercetarilor, pana in momentul in care instanta se va pronunta in acest caz.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la Constanta, ca filiala PNL a Sectorului 1 Bucuresti a inceput procedurile pentru suspendarea din partid a lui Remes, precizand ca regreta situatia in care se afla fostul ministru al Agriculturii. "Imi pare foarte rau ca a ajuns in aceasta situatie tarat de o iuda. Decebal Traian Remes, asa mucalit cum e el, fara sa stie sa gestioneze prea bine relatia cu presa, a avut un rol important pentru Romania in 1999. Atunci, el a salvat tara noastra de la incapacitate de plata. Trebuie sa i se recunoasca acest lucru. Daca atunci tara noastra intra in incapacitate de plata, probabil ca acum nu am mai fi fost in Uniunea Europeana", a afirmat Orban.
Remea a demisionat joi din functia de ministru al Agriculturii, dupa ce postul national de televiziune a difuzat imagini din inregistrarea video a intalnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Muresan.