Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat intr-un interviu pentru "Adevarul" ca nu se mai poate amana reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar si daca cei responsabili nu vor realiza acest demers "se pot lua deciziile referitoare la remaniere".
"Multi spun ca nu trebuie sa zguduim prea tare sistemul, dar evaluarea arata ca, daca nu se face acest lucru acum, in 2012, lucrurile nu vor fi mai bune. Nu se mai poate amana. Eu sunt adeptul unei operatiuni rapide", a declarat consilierul de la Cotroceni care a gasit si explicatia pentru care s-a intarziat reducerea cheltuielilor: "Sunt doua motive. Unul este ca membrii Guvernului se uita prea mult la televizor. Iar presa e concentrata pe critica Guvernului. Cand da afara oameni, toti spun ca a dat afara, cand nu-i da afara, spune ca nu se iau masurile necesare. Daca Guvernul se ghideaza dupa televiziuni nu o sa faca niciodata nimic. Iar ce se intampla la televiziuni, n-are legatura cu vointa oamenilor, care este in favoarea restructurarilor bugetare. Al doilea motiv este clientela politica. La noi nu e stabilit pana la ce nivel se fac numirile politice si de unde incep functionarii. E o mare greseala", a mai spus consilierul.
Intrebat daca exista intentia de a se efectua unele schimbari in echipa guvernamentala, Lazaroiu a opinat: "Deocamdata au fost primele 3 luni de acomodare. Acum e momentul sa demonstreze vointa politica si sa ia masurile necesare in sectorul bugetar. Daca nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere", a precizat el.
"Nu e sigur daca PD-L va mai fi la guvernare din 2012 incolo. Dar asta depinde de ei, de performantele partidului in anul electoral si de performanta guvernului acum. Eu, in locul lor, m-as gandi nu la 2012 si 2014, ci la ce va fi dupa. E important ca partidul sa caute de pe acum acei lideri care sa poata ramane in prim-plan si sa dea viitorul presedinte al Romaniei. Asta va configura relatia dintre presedinte si partid in perioada urmatoare", a avertizat Lazaroiu.