Atacurile democratilor la adresa partenerilor de Coalitie nu au ramas fara raspuns. Astfel, dupa ce secretarul general al PD, Vasile Blaga, i-a acuzat pe liberali, conservatori si maghiari ca au trecut de partea opozitie, catalogand noua situatie drept o "monstruoasa coalitie", liberalii au reactionat prompt. Senatorul Puiu Hasotti a marturisit pentru "Replica" faptul ca il compatimeste cumva pe Vasile Blaga: "Regret ca domnul Blaga are lacune de cultura generala, deoarece ma indoiesc ca stie despre vorbeste atunci cand aminteste de 'monstruoasa coalitie'".
Vasile Blaga le-a reprosat ieri liberalilor ca au avut o abordare gresita a problemei demisiilor lui Radu Timofte si Gheorghe Fulga, determinata de orgoliu si de ura unora fata de presedinte. PD ii mai acuza liberali ca au recurs la o monstruoasa coalitie cu PRM si PSD, numai ca sa recupereze scaderea in sondaje. Liberalii s-ar fi aratat de mai multe ori nesinceri in chestiunea sefilor de servicii, ei dorind initial sa abordeze tema in CSAT, dar au renuntat apoi, a adaugat Vasile Blaga, intr-una din cele mai dure iesiri ale democratilor din ultimul timp. Liberalii nu s-au lasat insa deloc intimidati de acuzele lui Blaga, respingand apelativele de genul "necolegialitate", spunand ca dintre toate partidele, PD ar fi trebuit sa vorbeasca cel mai putin despre asa ceva. Vicepresedintele PNL, senatorul constantean Puiu Hasotti considera regretabil atacul democratilor, precizand ca toate partidele parlamentare s-au pronuntat conform legii si prevederilor constitutionale.

"PNL nu a avut, nu are si nu va avea vreodata nici o tangenta cu PSD"

"PNL nu a avut, nu are si nu va avea vreodata nici o tangenta cu PSD. Trebuie sa reamintesc in schimb ca PSD si PD au aceleasi radacini, iar intre cele doua partide este o diferenta de o singura litera", a contraatacat Hasotti. In privinta scopurilor urmarite de PD, care pare din ce in ce mai atras de ideea unor alegeri anticipate, senatorul liberal a declarat ca "alegerile nu le hotaraste PD-ul, nici presedintele tarii, nici macar Guvernul. Le hotaraste Parlamentul, iar acest lucru nu va avea loc niciodata". In alta ordine de idei, referitor la ultimul sondaj de opinie, care il scoate pe Gigi Becali ca fiind cel mai de incredere politician roman, senatorul Hasotti a refuzat sa faca orice comentariu: "Institutul care a facut sondajul, CURS, este condus de pesedistul Vasile Dancu. De aceea nu am ce sa comentez". Disensiunile liberalo-democrate au continuat pe tot parcursul zilei de ieri, culminand cu refuzul PD de a se prezenta la discutiile referitoare la restructurarea Guvernului, ministrul Blaga plangandu-se de faptul ca a primit in plic deciziile premierului referitoare la noua structura guvernamentala. In absenta PD, conservatorii au jucat tare, anuntand ca ei nu renunta la nici un secretar de stat. Tehnic vorbind, numarul secretarilor de stat se va reduce de la 82 la 51, urmand ca fiecare partid sa-si asume raspunderea pentru fiecare secretar in parte. Dincolo de absenta PD, care anuleaza rezultatele intalnirii de ieri, ramane de remarcat pretentia halucinanta a conservatorilor, vicepremierul Bogdan Pascu asigurandu-si colegii de guvernare ca absolut toti secretarii si subsecretarii de stat ai PC sunt buni si ca atare nu se poate pune problema inlaturarii lor. Asta in conditiile in care premierul Calin Popescu Tariceanu i-a atentionat cat se poate de serios pe ministrii sai in privinta restructurarii, precizand ca nu se doreste o cosmetizare, ci o schimbare concreta a structurii guvernamentale.