Regionalizarea Romaniei ramane o tema de actualitate pentru PDL, dar va fi pusa in practica dupa alegerile locale din 2012, a declarat ieri deputata Sulfina Barbu, presedinta organizatiei de femei a PDL. Sulfina Barbu a mai precizat ca Biroul Permanent National al PDL va discuta in sedinta de azi alte doua masuri care preced regionalizarea, respectiv descentralizarea si restructurarea ministerelor si institutiilor deconcentrate.
"Descentralizarea si restructurarea vor fi puse in practica inca din aceasta toamna, la inceputul sesiunii parlamentare, prin actele normative necesare care sa fie aprobate de guvern si parlament. Undeva, in luna iunie 2012, trebuie sa avem un final al restructurarii si descentralizarii, dupa care, dupa alegerile locale, putem gandi etapele urmatoare", a spus Sulfina Barbu.
"Luni (azi - n.r.) vom discuta cele doua etape - restructurarea si descentralizarea, pe fiecare unitate teritorial-administrativa, dar pana in primavara viitoare vom vedea daca mai sunt necesare modificari (in privinta propunerii cu opt judete - n.r.). Eu sunt o sustinatoare a organizarii pe cele opt regiuni care au fost stabilite pe baza unor studii foarte amanuntite luand in calcul toti parametrii si cred ca regiunile sunt in concordanta cu toate standardele europene. Dar sigur vom discuta si, pana in primavara, vom avea si acest pas definitivat", a afirmat deputata PDL.