Directorul Spitalului Judetean "Sf. Apostol Andrei" sustine ca actualul ministru al Sanatatii este cel mai potrivit pentru aceasta functie

Liberalul explica faptul ca gafele facute de ministrul Mircea Cinteza nu au fost atit de mari incit sa provoace un soc puternic in sistemul de sanatate. Mai mult, in acest moment Cinteza este singurul care poate realiza reforma Sanatatii. Pe linga sprijinul aratat fata de ministrul Sanatatii, Dumitru Cristea considera ca principalii vinovati pentru greutatile cu care s-a confruntat intreg sistemul de sanatate sint fostii guvernanti. "In ultima vreme ochii politicienilor s-au indreptat spre sanatate. Acest lucru s-a intimplat dupa un inceput cu stingul al actualei coalitii de guvernare. Trebuie stiut ca pentru preoblemele din ultimul timp noi nu am avut o vina prea mare. Vina apartine celor ce au guvernat inaintea noastra. S-a mostenit o datorie fantastica. Situatie datorata cheltuielilor facute in campania electorala. La Spitalul Judetean datoriile au fost achitate in mare parte. Am mostenit o datorie de 110 miliarde lei. In acest moment mai avem de platit 12 miliarde lei pentru materiale sanitare si 67 miliarde pentru medicamente. Guvernul a emis o ordonanta de urgenta in care se arata ca datoriile vor fi achitate printr-un sistem de bonuri. Totusi, trebuie sa ne asteptam ca la finele lui 2005 sa mai avem facturi neachitate", a declarat Dumitru Cristea.

Cinteza poate reforma sistemul

In opinia aceluiasi medic, ceea ce s-a intimplat intimplat la inceputul acestui mandat in domeniul sanatatii a reprezentat doar niste urcusuri si coborisuri in aprovizonarea cu medicamente si materiale sanitare la diferite unitati sanitare. Pentru viitor, directorul judeteanului anunta ca ministrul Cinteza va fi cel care va reforma sistemul de sanatate din Romania. "In fruntea Ministerului Sanatatii se afla un ministru pe care eu il apreciez, Mircea Cinteza. Se vorbeste in presa ca acest om nu este potrivit pentru functia pe care ocupa. Parerea mea e ca ministrul poate sa faca ordine in sistem. A gasit solutii pentru toate problemele si trebuie lasat sa le puna in practica", a mai declarat Cristea.