Prefectul Eugen Georgescu "imbie" primarii din judet cu mesaje pe telefon sa consulte intranetul pentru lamuriri privind masurile pe care trebuie sa le ia ca sa duca la bun sfarsit reforma administratiei locale.

Dupa ce le-a facut socotelile si a stabilit cate posturi trebuie sa aiba fiecare structura teritorial-administrativa, reprezentantul guvernului in teritoriu s-a asigurat ca primariile doljene vor intocmi corect noile organigrame, cele cu posturile restructurate dupa prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010.
"Urgent. Va rugam sa consultati pagina de intranet" a fost mesajul transmis catre primarii de comune din Dolj.
"Astazi (ieri - n.r.) am transmis SMS-uri catre toti primarii sa isi consulte intranetul si, totodata, am trimis pe net toate lamuririle necesare privind numarul maxim de posturi, cu precizarile din lege. Cei care au mai multe posturi decat prevede ordonanta raman cu mai putine, ceilalti raman cu cate au. Deocamdata, toate posturile sunt blocate", a declarat prefectul Eugen Georgescu ieri, in cadrul unei intalniri cu presa locala. Prefectul de Dolj a explicat ca nu toate administratiile locale au manifestat aceeasi deschidere si aplecare catre reforma. In unele cazuri, Georgescu s-a declarat nesigur pe numarul de functionari ce i s-a raportat. Prefecturii Dolj i-a fost comunicat doar numarul de functionari angajati intr-o structura, in altele doar capitolul bugetar din care se platesc salariile, dar fara sa se spuna despre cati functionari este vorba, dupa cum a explicat reprezentantul guvernului in Dolj.
"Cifrele de acolo nu sunt garantate pentru ca nu la toate se precizeaza codul capitolelor bugetare de unde se fac platile. I-am rugat pe cei care au mai multi angajati decat prevede ordonanta sa ne comunice exact, sa nu greseasca la organigrame. Un consiliu judetean, spre exemplu, are 15-16 coduri de capitole din care sunt platiti oamenii. Este bine sa ni le spuna. Nu ca m-as fi ratacit prin meandrele concretului, dar am vrut sa gasesc o solutie optima", a afirmat prefectul Georgescu.

Primaria si CJ Dolj, in calculele lui Georgescu

Poate ca prefectul de Dolj nu stie exact cati functionari lucreaza la Consiliul Judetean (CJ) Dolj sau la Primaria Craiova, dar s-a declarat sigur de socotelile pe care le-a facut. CJ Dolj nu poate avea mai mult de 848 de posturi, incluzand aici aparatul propriu, serviciul de evidenta a persoanelor, directia de paza si departamentul care se ocupa de implementarea proiectelor europene, iar Primaria Craiova nu poate angaja mai mult de 1.148 de oameni.
"In 20 de zile trebuie sa ne parvina atat organigramele, cat si statele de functii si in 40 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial trebuie terminata reforma in administratie. In cea de-a 41-a zi putem sa facem controlul asupra indeplinirii prevederilor ordonantei", a avertizat prefectul Georgescu. Intrebat care este stadiul reformei propriei institutii, reforma anuntata, dar neaplicata pana acum, acesta a explicat ca "acolo discutam de alta ordonanta, una care se afla in lucru si care miercuri, in sedinta de guvern, va fi pusa in discutie".
"Cifrele de acolo nu sunt garantate pentru ca nu la toate se precizeaza codul capitolelor bugetare de unde se fac platile. I-am rugat pe cei care au mai multi angajati decat prevede ordonanta sa ne comunice exact, sa nu greseasca la organigrame. Un consiliu judetean, spre exemplu, are 15-16 coduri de capitole din care sunt platiti oamenii. Este bine sa ni le spuna. Nu ca m-as fi ratacit prin meandrele concretului, dar am vrut sa gasesc o solutie optima". Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu