Alesii poporului se dovedesc a fi destul de greoi cind trebuie sa realizeze actele normative referitoare la modul de desfasurare a referendumului pentru destituirea lui Traian Basescu. Explicatia cu care se apara Guvernul e ca nimeni nu s-a gindit ca vreodata se va ajunge la situatia ca seful statului sa fie suspendat pentru incalcarea Constitutiei. Pina la urma se poate spune ca e tipic pentru noi, romanii, ca politicienii de pe plaiurile mioritice sa descopere in timpul jocului ca au uitat sa stabileasca dupa ce reguli se desfasoara acesta si cine e arbitru.

"Parlamentul trebuie sa stabileasca data la care va fi organizat referendumul. Modul de organizare trebuie stabilit in 30 de zile, in acest interval de timp aflindu-se inclusiv ziua votului. Probabil miine (n.r. - azi) se va lua o decizie in Parlament", ne-a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei, Victor Paul Dobre.

Azi e ziua nasterii

Deputatul conservator Bogdan Ciuca ne-a explicat ca in acest sens lucrurile nu s-au miscat cu o viteza prea mare pentru ca a trebuit sa fie lamurite mai multe puncte. Printre acestea se afla, spre exemplu, si timpii de antena ce vor fi alocati celor implicati in povestea referendumului pentru demiterea presedintelui. "Asta e situatia. Romania nu s-a mai confruntat pina acum cu astfel de probleme. Nimeni nu s-a gindit vreodata ca presedintele va fi suspendat. Cred insa ca miine (n.r. - azi) situatia va fi lamurita. E o treaba destul de complexa", ne-a declarat Bogdan Ciuca. Parlamentarul galatean ne-a mai spus ieri si ca Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au stabilit ca ziua de desfasurare a referendumului sa fie 19 mai.

APD se mobilizeaza

Presedintele local al Asociatiei Pro Democratia, Fanel Spulber, ne-a declarat ieri ca APD a inceput pregatirile in vederea supravegherii modului in care se va desfasura referendumul pentru destituirea presedintelui. "Chiar daca parlamentarii nu au reusit inca sa stabileasca modul in care va avea loc referendumul, noi am inceput sa pregatim echipele care vor monitoriza evenimentul. Avind experienta anilor trecuti, ne asteptam ca lucrurile sa nu fie tocmai calme, chiar daca nu e vorba de alegeri, ci de un referendum pentru suspendarea presedintelui", ne-a declarat Fanel Spulber.

Suspendarea lui Basescu a fost floare la ureche comparativ cu organizarea referendumului pentru destituire. Se pare ca Romania se dovedeste inca o data a fi adevarata tara a tuturor posibilitatilor.