Plenul Senatului a votat, luni, cererea de reexaminare a presedintelui Romaniei in care era criticata interzicerea convocarii referendumului in ziua alegerilor sau cu mai putin de 6 luni inainte de data alegerilor.
Senatul a aprobat, cu 81 de voturi "pentru" si unul "impotriva", cererea de reexaminare a sefului statului care critica actul normativ adoptat anterior de Parlament, potrivit caruia organizarea referendumului nu poate avea loc simultan cu desfasurarea alegerilor prezidentiale, parlamentare, locale sau a alegerilor pentru Parlamentul European ori cu mai putin de sase luni de la data alegerilor mentionate.
Comisia juridica a Senatului a adoptat raport de admitere a cererii de reexaminare. In raport se arata ca se tine cont de decizia Curtii Constitutionale, care a stabilit ca toate prevederile din Legea de modificare a Legii referendumului sunt neconstitutionale.
Comisia juridica a precizat ca Parlamentul nu are ce sa analizeze din dispozitiile acestei legi pentru a fi puse in concordanta cu Constitutia, dat fiind faptul ca ele au fost declarate neconstitutionale.