Valul reducerii numarului de posturi in sistemul bugetar ajunge si la Agentia pentru Protectia Mediului (APM). Dupa ce o serie de disponibilizari au fost efectuate in mai multe institutii publice, printre care si Institutia Prefectului, care a adoptat o noua organigrama redusa cu 20%, acum a venit randul APM sa puna in practica acelasi lucru, in baza cerintelor guvernului, prin Ministerul Mediului.
Reducerea numarului de posturi nu va duce, insa, si la disponibilizari in randul angajatilor. Potrivit directorului executiv al APM, noua organigrama, care se afla in faza de propunere la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, presupune desfiintarea a trei posturi. "Din cele 43 de posturi existente, am putea functiona cu 40. Doua persoane si-au depus cererea de pensionare, satisfacand stagiul complet, iar un alt angajat si-a manifestat intentia de a parasi agentia", a mentionat Sorin Grindei, directorul APM.






Acestea nu sunt primele plecari din unitate. In baza unei solicitari depuse in primavara, conducerea APM a transferat patru specialisti la Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu.