Liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, i-a transmis joi lui Mircea Geoana un mesaj din partea organizatiei judetene si a primarilor de a negocia intrarea la guvernare cu oricare dintre partide, pentru ca opozitia ar produce daune importante in randul "militantilor si soldatilor" partidului. "Judetul Dolj este un pol foarte important al PSD atat prin rezultatul obtinut, dar si prin faptul ca Mircea Geoana face parte din organizatia Dolj a PSD. In aceste momente suntem in legatura frecventa si mesajul pe care i-l transmit din partea organizatiei PSD si a primarilor este acela de a negocia intrarea la guvernare cu oricare din partide. Nu ne dorim opozitia", a spus, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Dolj.
El a apreciat ca intrarea in opozitie a social-democratilor ar produce "daune" in randul membrilor si alesilor locali PSD. "Lasarea in opozitie inca patru ani si cu cei patru dinainte ar produce o dauna importanta militantilor si soldatilor partidului si de aceea ii cerem sa negocieze in liniste cu cele doua partide, dar dorinta noastra este de a ajunge la guvernare. A ramane in opozitie ar insemna ca primarii nostri, si nu sunt putini, nu ar mai primi sumele la care se asteapta sa le primeasca de la bugetul de stat. Ar fi din nou probabil supusi la tot felul de controale si la tot felul de sicane cum ni s-a mai intamplat de-al lungul timpului. Si nu prea mai avem timp de lucrurile acestea", a mai spus Prioteasa.
In opinia sa, PSD ar putea intra intr-o formula guvernamentala de uniune nationala.
Intrebat daca PSD ia in calcul formarea unui guvern fara Mircea Geoana premier, Prioteasa a spus: "Asta o decide presedintele, o decid cei care negociaza, in ultima instanta, maine n.r.-vineri, cand are loc Biroul Executiv National se vor pune toate variantele si cei 41 de presedinti de organizatii care sunt chemati la Bucuresti vor trebui sa aleaga probabil dintre variante".
Presedintele PSD Dolj sustine ca PD-L ar trebui sa nu se mai gandeasca la formarea unui guvern minoritar cu sprijin parlamentar intrucat o asemenea formula nu si-a demonstrat viabilitatea in ultimii doi ani de guvernare ai PNL.