Criza politica se extinde si asupra structurilor inferioare ale partidelor. Un deputat PNL se razvrateste impotriva dezinteresului manifestat de membrii Executivului la adresa problemelor din teritoriu, in timp ce un alt deputat social-democrat sustine necesitatea organizarii unui Congres extraordinar pentru schimbarea actualei echipe de conducere.

Deputatul liberal de Botosani Liviu Campanu a declarat ca va trimite o adresa catre BPC al formatiunii, in care va instiinta conducerea partidului despre instituirea unui "embargo relational". Motivul care a determinat aceasta actiune este faptul ca liberalii botosaneni s-au saturat de promisiuni fara finalitate. "Biroul Politic de la Botosani refuza sa joace teatru pana la rezolvarea unor probleme la nivel local, sa plimbe ministrii veniti prin Botosani care fac tot felul de promisiuni, se intorc la Bucuresti si a doua zi uita ca au fost la Botosani si au facut promisiuni botosanenilor si procedeaza exact invers. Un exemplu este al unui om pe care il respect foarte mult, Ludovic Orban, care a reusit sa faca si el o gafa. Anume, sa dea un ordin in care renunta la reabilitarea unei artere de drum care este foarte importanta pentru botosaneni, Soseaua Targu Frumos - Botosani. Asta dupa ce, cu doua zile inainte, la Botosani, declara ca prioritate acest drum", a spus Campanu. Deputatul a precizat ca masura este o atentionare pentru cei de la centru, care dijmuiesc destinele PNL, si ca la Botosani exista o organizatie a PNL, care reprezinta interesele locuitorilor acestui judet.

Marian Saniuta vrea congres

Nici la social-democrati nu este liniste in esaloanele inferioare ale conducerii partidului. Deputatul Marian Saniuta considera ca presedintele PSD, Mircea Geoana, ar trebui sa schimbe echipa pe care o are la conducerea partidului si sustine ca, la nivelul formatiunii social-democrate, se impune organizarea urgenta a unui Congres. Potrivit lui Saniuta, la acest Congres ar trebui sa se analizeze rezultatele referendumului din 19 mai si sa se stabileasca profilul viitorului candidat al partidului la Presedintia Romaniei. "Mersul spre 10% din sondaje pare de neoprit atat timp cat PSD se comporta ca o cutie de rezonanta intr-o piesa slaba, fara autor. (...) Cred ca se impune, cat mai curand cu putinta, convocarea unui Consiliu National urmat de un congres care sa analizeze situatia si sa stabileasca conditiile candidaturii pentru Presedintia Romaniei, precum si stabilirea strategiei de urmat", a afirmat Saniuta.