Rebelii din PNL au fost sanctionati de conducerea partidului prin avertisment public pentru declaratiile publice care au afectat imaginea partidului. Deputatul Mona Musca (foto), scutita de sanctiune, a remarcat ca "prostia" este singura explicatie pentru sanctiuni, iar deputatul Raluca Turcan a spus ca nu renunta la opiniile sale.

Conducerea PNL i-a sanctionat joi seara cu avertisment public pe ministrii Mihai Ungureanu si Sebastian Vladescu, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu, precum si senatorul Mircea Cinteza pentru "iesirile" publice ale celor cinci liberali, care au prejudiciat imaginea partidului. Presedintele Comisiei de Etica a PNL, Adrian Iorgulescu, a declarat ca nu au fost sanctionati si alti liberali, precum Theodor Stolojan sau Mona Musca, care au semnat scrisoarea in care era criticat modul in care PNL a propus retragerea din Irak, pentru ca acestia nu sunt demnitari ai PNL si ca nu puteau fi sanctionati de Delegatia Permanenta. Cel mai criticat a fost Cristian Boureanu, pe care o parte dintre liberali au vrut sa-l excluda din partid, dar care pana la urma, la propunerea lui Calin Popescu-Tariceanu, a primit doar un avertisment public.
Decizia l-a nemultumit insa pe ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, care a atras atentia ca Boureanu nu mai poate fi sanctionat pentru ca este suspendat din partid.
Prostia guverneaza Romania
Deputatul PNL Mona Musca a precizat ieri ca nu intelege ratiunea pentru care Boureanu si Turcan au fost avertizati de partid, iar ea si Theodor Stolojan au fost iertati, si a spus ca "unele lucruri au o singura explicatie: prostia". Musca a explicat ca nu poate fi vorba de o directionare a grupului din partea lui Patriciu sau a SRI, asa cum a lasat sa se inteleaga Iorgulescu. Ea a subliniat ca pentru iesirea din acest impas "este necesar dialogul in PNL". "Sa ne punem picioarele intr-un lighean cu apa rece, sa ne adunam toti la un loc, sa ne facem un proiect pentru Romania, un proiect al integrarii, care nu exista la ora actuala, si un proiect pentru liberali", a propus Musca. Ea a mai spus, vizavi de rezolutia liberala cu privire la echilibrul din Alianta DA, ca "este uluitoare" schimbarea de atitudine de la o zi la alta a conducerii PNL. Intrebata daca trebuie schimbat presedintele PNL, Musca a spus ca la sefia partidului "poate sa fie si un afis", dar ca important este ca "afisul" sa actioneaze "in beneficiul cetatenilor, cum actioneaza in beneficiul liberalilor".
Turcan nu primeste instructiuni
La randul sau, deputatul Raluca Turcan a afirmat ca nu urmeaza "instructiuni din alta parte" si ca va continua sa-si exprime public opiniile. "Eu vreau sa fac politica spunandu-mi propriile opinii si vreau sa inteleaga si altii acest lucru", a explicat aceasta. Ea a spus ca decizia conducerii liberale in ceea ce o priveste "reprezinta o modalitate de a distrage atentia de la problemele reale". Cu privire la rezolutia PNL in care se face apel la stabilitate in interiorul Aliantei DA, Turcan a precizat ca decizia este "buna", insa vine intr-un moment nepotrivit, pentru ca acum nu este functionala. Ea a explicat ca, intr-un moment in care "tensiunile cu PD sunt din ce in ce mai puternice", iar "presedintele Traian Basescu este considerat un adversar al PNL", i se pare un pic nepotrivit ca PNL sa se gandeasca ce o sa faca in 2013 si sa ceara intarirea Aliantei.