La sfirsit de an politicienii isi fac bilantul. Asa a facut si democratul Mircea Toader. Omul politic galatean a tinut sa sublinieze ca a fost sprijinit in mai multe rinduri de sefii sai de la Bucuresti tocmai pentru ca a demonstrat ca este un om valoros. Si, pentru a demonstra ca este adevarat, Mircea Toader a amintit ca a fost propus de PD pentru ocuparea functiei de ministru al Economiei si Comertului.

Mircea Toader si-a prezentat si promisiunile nerealizate. Cel mai mare regret al liderului pedist este faptul ca nu a reusit sa aduca in curtea municipalitatii producatorul local de energie termica, Electrocentrale. Din declaratiile aceluiasi om politica reiese ca cel mai mare dusman al sau in acest sens a fost Partidul Conservator. “Nu am reusit sa fac in asa fel incit Electrocentrale sa treaca in curtea municipalitatii. M-am zbatut in acest sens, dar m-am lovit de PC, care este un partid foarte abil, in sensul rau. Uite ca ne-a prins iarna fara sa rezolvam acest subiect”, a spus Toader.

Si alte nerealizari

O alta nerealizare a liderului democrat este si faptul ca nu a reusit sa desecretizeze dosarul de privatizare a Sidex. “O sa incerc anul viitor sa vorbesc cu cei din conducerea Combinatului chiar la Londra. Contractul de privatizare poate fi vazut doar de organele de ancheta si de conducerea AVAS, iar informatiile de acolo nu pot fi date publicitatii pentru ca altfel cei de la Mittal Steel au dreptul la despagubiri foarte mari. Cred insa ca ne vom putea intelege pentru ca cei de la Combinat au probleme serioase in ceea ce priveste protejarea mediului”, a completat Mircea Toader.

La capitolul nerealizari pedistul a subliniat si unele gafe politice, care l-ar fi putut costa scaunul de secretar de stat daca nu ar fi avut sprijin puternic in PD, bataliile locale pentru fotoliile de primar de la Cosmesti si Firtanesti, pierdute in favoarea PSD, si faptul ca organizatia democrata galateana nu a reusit sa impuna pe scena politica locala mai multi oameni.

Democratul Mircea Toader si-a prezentat realizarile si nerealizarile din 2006. Pentru anul care vine unele dintre planuri pornesc de la ceea ce nu s-a reusit in acest an, pentru ca... promisiunile ramin promisiuni.