Senatorul Sorin - Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica: "Puterea corupe. Dar ce ne facem cand puterea este corupta?"

Se spune ca puterea corupe. Nimic mai adevarat pentru spiritele slabe si lipsite de identitate. Si nu putine. Dar stau si ma intreb, stimati colegi, ce se intampla atunci cand puterea este corupta si, din calau, devine victima?
Cazul Mihail Boldea este semnificativ in acest sens. Un exemplu perfect al politicianului transformat de catre reprezentantii puterii intr-unul "fara chip si fara nume" si a carui importanta rezida doar in eventualitatea in care ridica sau coboara mana. O piesa din angrenajul masinii de vot creata de cei care inteleg prin putere doar santaj, manipulare si castig personal.
Parlamentarul Mihail Boldea arata cum actuala putere este doar un instrument in mana unora care, autoproclamati oameni politici, functioneaza dupa modelul masinii de spalat.
Cu asemenea reprezentanti in Parlamentul Romaniei ne mai miram ca institutia Parlamentului este in nefastul top 3 al neincrederii?
Cu toate evidentele insa, aceasta putere nefasta si care dovedeste pe zi ce trece ca, pentru ea, legea nu este atat de importanta, se incapataneaza sa ne dovedeasca o utopie: aceea ca ar fi curata.
Ba, colac peste pupaza, suntem si martorii performantei ilare in care cautatul Mihail Boldea transmite mesaje in care ne comunica sa nu ne mai alarmam atat de tare. E plecat intr-o scurta vacanta din care va reveni ca sa i se puna catusele. Mesaj transmis de o persoana trimisa in Forul Legislativ de catre mii si mii de persoane si a carei decizie acolo, de multe ori, a schimbat destine.
O atitudine prin care nu se dezminte catusi de putin. Aceeasi mostra de "incredere exacerbata" pe care o regasim la toti exponentii acestei puteri putrede.
Orice s-ar spune si oricum s-ar motiva, stimati colegi, astfel de cazuri, din ce in ce mai dese in randul Puterii - sa se fi dat drumul robinetului de vendete?- arata un adevar dureros.
Atat timp cat vom accepta sa fim reprezentati de personaje pentru care "penalul" este un firesc, ne vom confrunta cu mereu aceeasi realitate tragica a unei Romanii in care conducatorii si-au pierdut demult busola.