Roxana Iordache publica pe blog articolul "MASCARADA DE LA PD-L. MULT SUCCES GROPARULUI BOC!", pe care il puteti citi in continuare.
Sa mintiti bine! Asta e invatatura pe care le-a dat-o Basescu pedelistilor la conventia nationala. El a laudat campania de genocid si distrugere nationala a guvernarii Boc, pe care o patroneaza, afirmand: "Sunteti partidul care a facut cel mai mult bine Romaniei". Indicatii pretioase pentru furt si minciuna, ocazie cu care Basescu a demonstrat ca e obsedat de televiziunile de stiri si ca urmareste emisiunile. El le-a indicat pedelistilor sa continue sa prezinte realitatea pe dos si sa sustina neabatut ca negru-i alb si albul, negru. In rest, presedintele tarii a continuat obiceiul de a folosi Consitutia in loc de hartie igienica, comportandu-se ca un lider de partid si de stat, mai precis, ca un sef de trib. Lacrimile simulate si aplauzele salii la apelul de unitate au fost un eficient vomitiv de pranz, ca tot n-are populatia ce sa manance. Cat de nimic pot sa fie pedelistii se vede si din extazul cu care au aplaudat evocarea nostalgica a lui Basescu, trambitator al falselor masuri de dreapta, privind victoria prin care l-a dat jos pe Petre Roman, fara sa precizeze si titlul motiunii, anume, "Romania puternica, Romania social-democrata".
Conventia PD este harneala, la fel cum mascarada de imagine e competitia interna. A fost inscenata ca sa se pretinda ca in partidul prezidential, acuzat de obedienta monolitica, exista competitie interna. Partea hilara e ca pretinsii reformisti, Cristian Preda, Macovei si lingaul de serviciu, Sever Voinescu, in loc s-si indrepte criticile la adresa starii de fapt din PD-L, o indreapta impotriva contracandidatului lui Boc. Preda se joaca sustinand ca-l sustine pe Toader Paleologu, pentru a da culoare liberala falsei competitii. Monica Macovei, in schimb, a muscat adanc momeala si l-a atacat vehement pe Vasile Blaga, cot la cot cu Udrea. O papusareala propagandistica, prin care se focalizeaza atentia asupra PD-L, pentru o cosmetica publica in spatele careia sa se pregateasca frauda electorala. Una uriasa.
Atacurile publice viscerale la adresa lui Blaga au avut ca finalitate victimizarea contracandidatului lui Boc. Au constituit o tentativa de a-l face simpatic si de a deschide perspectiva unui partid frecventabil. Pentru Basescu, solutia optima e ca PD-L sa fie condus de Blaga, iar Boc sa ramana prim-ministru. In acest fel, el poate in continuare controla guvernarea si totodata, are garantia ca PD-L e condus de cineva care se identifica pana la refuz cu partidul si va face totul ca sa-l mentina la putere si dupa alegerile viitoare. A facut-o si la realegerea frauduloasa a lui Basescu. Blaga a girat numaratoarea lui Videanu si voturile din 11 in 11 secunde de la Ambasada din Paris.
Partea proasta pentru PD-L e ca nu-i decat o turma de mutanti guvernati de interese financiare, pentru care sunt in stare de orice, incepand cu obedienta maximala fata de indicatiile pretioase ale sefului de la Cotroceni, propagate direct si prin cozile lui de topor. Jocul de imagine e prea subtil pentru ei, deci finalitatea conventiei le scapa. Cu atat mai mult cu cat exista intr-adevar divergente si incompatibilitati intre persoane: daca Blaga ar conduce PD-L, Udrea n-ar mai avea decat un rol de tolerata ca protejata a presedintelui Basescu. Si celelalte "fate", cum le-a numit chiar Blaga, ar avea aceeasi soarta: pe centura partidului. Nici chiar faptul ca Udrea detine banii de parandaraturi si mita n-ar conta, ar fi obligata sa i se supuna lui Blaga si sa faca numerele comandate pentru acoperirea financiara a fraudei electorale fara de care ea ajunge la puscarie; pe cand Blaga poate ca scapa.
Ideea e ca turma de votanti numita delegatii PD-L nu intelege care e miza schimbarii de conducere. Daca Blaga ar castiga ar insemna ca partidul prezidential si-ar atinge obiectivul, acela de a da imaginea ca devine frecventabil - demersuri anuntate anticipat pentru o alianta "de dreapta" cu PNL, ca obiectiv maximal pe termen scurt (in vederea subminarii pana la rupere a USL), dialog institutionalizat cu PSD, ca probabila varianta pe termen mediu de guvernare dupa alegerile parlamentare (Ponta a mai facut parte dintr-un guvern cu PD-L), crestere de cateva procente in sondaje ca efect al schimbarii interne, premisa a masluirii electorale viitoare. Salvarea PD-L este Blaga - propaganda a facut totul pentru asta, desi intre el si Boc nu-i decat o diferenta de caracter, deci de oarecare calitate umana, in rest, sunt strans uniti in jurul intereselor de putere si avere, si-i canta ode lui Basescu, intre ele nefiind decat o diferenta de calitate a mesajului: intre lauda colegiala si pupincurism.
Personal, ii urez mult succes lui Boc, a carui realegere inseamna ingroparea PD-L.

P.S. Simpatic Toader Paleologu. "Crin Antonescu este noua pleasca pentru PD-L", "Eu sunt L-ul din PD-L", "Politica de dreapta trebuie facuta de oameni de dreapta, pentru credibilitate". Atata doar ca e jenant sa vezi cum un descendent de sange imperial "o cacariseste" pe centura politicii. Un discurs spumos si substantial in fata unei audiente suburbane inseamna sa cobori numele tatalui in noroi. La fel, sa sustii un distrugator al educatiei din Romania ca Funeriu inseamna sa maculezi numele liberalului Spiru Haret, institu(i)torul educatiei pentru toti. Conu Alecu i-ar trage lui Toader vreo doua bastoane la cur.
Iar Cristian Preda n-a facut decat sa slujeasca propagandei pline de tupeu a regimului Basescu, vorbind despre "impostura liberala din PNL". Ultima preluare de limbaj politic si cea mai frauduloasa. Impostorii striga "impostorii".
PD-L trebuie sa dispara, deci, repet: ma bucur sa fie reales Boc, garantia marilor succesuri. Pana la victoria finala.