Corneliu Vadim Tudor, presedinte PRM: a€žCeea ce a facut Traian Basescu in Parlament nu se poate numi un discurs, ci o suita de rabufniri si injuraturi mascate, plina de balbaieli si cacofonii, care arata gradul de degradare a acestui nebuna€.
Radu Berceanu, PD: a€žDomnul presedinte a ridicat cateva probleme pe care cred ca le stim cu totii, si anume ca avem o criza politica, criza care afecteaza clasa politica si trebuie rezolvata de politicieni, si nu de altcineva. Nu putem sa fim intr-o tara membra a Uniunii Europene in care peste 80% se declara in opozitie si sub 20% se declara la guvernarea€.
Crin Antonescu, PNL: a€žDaca presedintele se adreseaza acestui Parlament pe care l-a numit in fel si chip pentru a gasi o solutie stabila nu vad care ar putea fi aceea. In consecinta, cred ca din discursul sau razbate ideea obsesiva a mandatului sau de a-l indeparta pe Calin Popescu Tariceanu. Atata timp cat o motiune de cenzura nu trece, acest Guvern este legitim, deoarece a fost votat cu majoritate in Parlamenta€.
Mircea Geoana, presedinte PSD: Romania are nevoie de stoparea crizei politice, si nu de adancirea ei. Am auzit astazi obiective corecte, dar nu ne-a spus care sunt solutiile sale concrete, in afara de cea a anticipatelor. Nu am auzit nici o solutie constructivaa€.
Codrut Seres, PC: a€žNoi conservatorii ne asteptam sa vedem un presedinte care a invatat ceva de pe urma referendumului si nu unul cu un discurs agresiv care sa adanceasca si mai tare criza politica. Discursul sau a fost unul incoerent si neargumentata€.Purtatorul de cuvant al Guvernului: a€žPrimul-ministru nu face nici un fel de comentariu pentru ca nu vrea sa alimenteze un conflict de natura constitutionala si institutionala. De altfel, primul-ministru considera ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost un discurs politic, drept pentru care va primi un raspuns politica€.
Senatorul democrat Radu Berceanu a declarat, de asemenea, ca motiunea de cenzura a PD a fost finalizata si ca s-au strans semnaturile necesare, urmand a fi depusa la Parlament joi sau la inceputul saptamanii viitoare. a€žDepunerea motiunii de cenzura este legata de termenele procedurale din Parlament: ori maine, ori luni. Depinde de felul in care credem ca se vor desfasura acele termene din regulamentul celor doua Camerea€, a anuntat Berceanu. Nota de culoare a evenimentului de ieri a dat-o deputatul PSD Emilian Cutean. El a aparut imbracat intr-un tricou alb, avand imprimat pe piept numarul a€ž322a€ - adica exact numarul parlamentarilor care au votat pentru suspendarea lui Traian Basescu. Pe spatele tricoului sau, Cutean si-a imprimat cuvintele a€žGaozara€ si a€žTiganca imputitaa€ - expresiile folosite de Basescu la adresa a doi ziaristi.