Saptamina trecuta reprezentantul Guvernului in teritoriu ataca in Contencios alegerea lui Eugen Chebac ca vicepresedinte al CJ, iar acest fapt a declansat si reactia PSD.

Dupa ce angajatii Prefecturii au depus hirtia oficiala prin care se cerea instantei sa lamureasca daca alegerea lui Eugen Chebac in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetului a fost legala sau nu, reactiile nu au intirziat sa apara. Purtatorul de cuvint al Organizatiei Judetene a PSD, Claudiu Brinzan, sustine ca, pina în prezent, Organizatia PSD nu a intrat în posesia nici unei hirtii oficiale care sa ateste atacarea de catre prefectul judetului, în Contencios, a hotaririi de consiliu judetean prin care Eugen Chebac a fost ales vicepresedinte al acestui for.

„Nici la sediul partidului, nici la domnul Eugen Chebac, nu a fost expediat un astfel de document. Singura informatie legata de procedura declansata de prefect este preluata din mass-media si este reprezentata de o declaratie a consilierului prefectului, Emanuela Turcu. Ca urmare, nu cunoastem nici motivul care sta la baza unui eventual atac în Contencios al hotaririi respective, nu cunoastem nici numarul dosarului, si nici termenul de judecata. Dupa ce toate elementele acestei proceduri declansate de prefectul judetului, domnul Mihai Capra, vor fi cunoscute, vom putea elabora strategia noastra viitoare si pasii pe care îi vom urma în aceasta cauza”, a precizat Claudiu Brinzan.

Nu cu mult timp in urma presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, Dan Nica, declara intr-o conferinta de presa ca social-democratii vor respecta legea, asa cum sustinea presedintele tarii, Traian Basescu, la preluarea mandatului, urmind sa atace decizia prefectului si sa solicite implicit daune pentru acest lucru. Declaratia lui Dan Nica era facuta in momentul in care intre Prefectura si CJ se facea corespondenta pe marginea hotaririi.

Reactii din partea presedintelui CJ

Contactat telefonic, presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca, sustine ca a raspuns solicitarii prefectului de reluare a votului prin care a fost ales Eugen Chebac in functia de vicepresedinte. „Eu am raspuns domnului prefect asupra solicitarii de reluare a votului si am spus ca votul a fost corect. Urmeaza ca instanta sa se pronunte. Astazi am primit hirtia oficiala din partea Prefecturii”, a precizat Eugen Durbaca.

Replica lui Toader

Facind referire la cele declarate la sfirsitul saptaminii trecute de copresedintele Aliantei D.A., democratul Mircea Toader, care sustinea ca Eugen Durbaca a uitat ce a semnat din cauza virstei, presedintele PC Galati a declarat: „Nu poate sa existe un protocol daca el a fost suspendat. Anuntul de suspendare nu l-am facut eu”.