Coruptia ramane una dintre problemele principale pe care Guvernul Romaniei le are de rezolvat in vederea aderarii tarii la Uniunea Europeana, a declarat joi seara presedintele Comisiei pentru afacerile UE din Bundestagul german, Matthias Wissmann, fost ministru federal al Transporturilor.
Wissmann a facut aceasta declaratie in urma convorbirii avute cu ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu.
Demnitarul german a aratat ca este impresionat de startul noului Guvern de la Bucuresti si de entuziasmul manifestat de acesta in rezolvarea problemelor dificile pe care tara noastra le mai are in fata in ceea ce priveste aderarea la UE.
Matthias Wissmann a subliniat ca, in aceasta din urma privinta, trebuie luate masuri ferme in ceea ce priveste combaterea coruptiei, dar si in alte domenii precum afacerile interne, concurenta sau domeniul subventiilor de stat, care trebuie eliminate pana la aderarea tarii noastre la UE. Matthias Wissmann a aratat ca Germania nu asteapta sa vada cum cad capete la Bucuresti, ci a subliniat ca datoria Guvernului roman este de a schimba actuala stare de lucruri.
Ungureanu i-a dat asigurari lui Wissmann ca Puterea de la Bucuresti va avea temele facute in momentul integrarii si ca va demonstra ca lupta impotriva coruptiei cu “lucruri exacte, nu cu vorbe“.