Presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, i-a cerut in mod public liderului PD Gorj, Ionel Mantog, sa precizeze de unde au fost luati banii cheltuiti de democratii gorjeni in perioada sarbatorilor de iarna, in diferite actiuni specifice sezonului, spectacole si cadouri.
Liderii PSD si PD Gorj continua disputele care au marcat relatiile dintre cele doua partide si anul trecut. Aproape in fiecare conferinta de presa, liderii celor doua partide, in frunte cu pesedistul Florin Carciumaru, respectiv pedistul Ionel Mantog, au lansat acuzatii la adresa adversarilor politici si au raspuns acuzatiilor care le-au fost aduse. Ping-pong-ul intrebarilor a continuat si in conferinta de presa de ieri a PSD, la care a participat Ion Calinoiu, presedintele executiv al filialei judetene, precum si purtatorul de cuvant al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu. Acesta din urma a si anuntat de altfel ca a renuntat la functia de purtator de cuvant al partidului, sustinand ca lasa locul colegilor sai mai tineri si mentionand ca nu a fost adeptul atacurilor asupra adversarilor politici, ci a luarilor de pozitie echilibrate. Ex-purtatorul de cuvant a fost insa foarte repede contrazis de presedintele executiv, Ion Calinoiu.
Cere justificari
Liderul PSD Gorj, Ion Calinoiu, a solicitat ca presedintele PD Gorj, Ionel Mantog, sa dea publicitatii toate cheltuielile facute de democrati in perioada sarbatorilor de iarna. Calinoiu considera ca este necesar ca opinia publica sa afle in special sursele ce au alimentat cu fonduri buzunarele pedistilor care au impartit cadouri si au organizat spectacole: "Opinia publica trebuie sa afle aceste lucruri. Sa prezinte sursele de venit si cheltuielile din perioada sarbatorilor de iarna. PD Gorj a promovat o campanie de publicitate, au fost consumate niste fonduri pentru a promova anumite actiuni. Trebuie sa cunoasca opinia publica de unde au venit acesti bani, care este legatura dintre Fundatia 'Ion Balan' si PD. Noi nu cunoastem prea bine statutul acestei fundatii care poarta numele regretatului consilier judetean pedist Ion Balan. Aceasta fundatie a fost creata dupa moartea consilierului si trebuie utilizate cum se cuvine fondurile si nu pentru a servi intereselor partidului. Trebuie limpezita aceasta dilema", a declarat Ion Calinoiu.
Pedistii vor sa vada si ei facturi
In replica la solicitarea si acuzatiile lansate de presedintele executiv al PSD Gorj, liderul democratilor gorjeni, Ionel Mantog, a cerut ca pesedistii gorjeni sa prezinte la randul lor cheltuielile facute de sarbatori de institutiile pe care le conduc. Este vorba de consiliul judetean, al caruie sef este Ion Calinoiu, respectiv Primaria Targu Jiu, condusa de presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru: "Eu ii solicit public domnului Ion Calinoiu sa prezinte din ce au fost suportate toate cheltuielile consiliului judetean si ale Primariei Targu Jiu si sa precizeze daca bugetul primariei are deficit sau nu. Eu nu stiu ce probleme sunt cu Fundatia 'Ion Balan', dar daca ar fi facut si dansii ca noi, care am acordat burse elevilor prin fundatia respectiva, si nu ar fi cheltuit banii pentru sindrofii si calatorii in strainatate, nu ar mai fi pus astfel de intrebari. Noi am facut publice cheltuielile noastre si am cerut sa isi faca publica situatia conturilor din perioada 2000 - 2004, cat au fost la guvernare. Mai solicit sa spuna de unde au luat bani sa renoveze sediul PSD. Dupa viitoarea sedinta a BPJ, in doua saptamani, vom prezenta dosarele cu toate cheltuielile pe care le-am facut, sa prezinte si ei ce le-am cerut!", a precizat pedistul Ionel Mantog.