Presedintele Traian Basescu a raspuns afirmatiilor facute de premierul Tariceanu, afirmatii conform carora seful statului se apropie de unei dictaturi de tipul celei din Belarus. "Atunci cand il prezentam pe domnul Tariceanu multimii, spunand ca acesta va fi viitorul prim-ministru, atunci nu eram Lukasenko? Cand ii spuneam: 'Hai, Caline, pe scena! Hai, curaj, Caline, vorbeste!', nu eram Lukasenko?", a intrebat presedintele retoric. Apoi l-a acuzat pe Tariceanu ca a dorit sa intervina in Justitie pentru prietenii sai. "Tot acest lant, daca v-ati uitat la interventia premierului la procurorul Botos, la invitarea ministrului Justitiei la discutia cu un om de afaceri mare, nu inseamna decat interventie in Justitie", a spus Basescu.
Premierul a refuzat sa comenteze declaratiile de luni seara ale presedintelui Traian Basescu, aratand ca intre el si presedinte exista o "diferenta de preocupari si ca presedintele are o "apetenta deosebita" pentru talk-show-uri televizate, situatii de conflict si scandaluri.

Controversa telefoanelor ascultate

Presedintele a reamintit in aceeasi emisiune ca in 2005 facea o interventie despre neregulile din achizitia de energie electrica si a lansat expresia "baietii destepti". "Ii atentionam pe membrii de Guvern sa fie atenti ce vorbesc si cu cine vorbesc la telefon. Pentru ca deja aveam semnale de la Serviciile de informatii despre discutii care nu erau in regula intre ministri si chiar unul din cei care este arestat la ora asta", a spus Basescu. Liberalul Orban a replicat ca e ilegal ca Basescu stia ce vorbesc ministrii la telefon. "Din punctul meu de vedere, este absolut ilegal faptul ca seful statului avea asa-zise atentionari de la Serviciile secrete in legatura cu discutiile telefonice ale membrilor Guvernului", a declarat Orban. Acestei pozitii i s-a alaturat si secretarul Comisiei SRI, vicepresedintele PSD Ion Stan, care a declarat ca presedintele Basescu avea dreptul sa primeasca de la Servicii date cu relevanta despre componenta economica a sigurantei nationale, dar nu avea voie sa foloseasca public aceste informatii.