Membrii si sustinatorii Partidului Liberal Democrat din Galati au participat ieri la actiunea de strada pro-Basescu ce a avut loc la Braila. Manifestarea marca PLD a avut rol de a-i convinge pe alegatorii din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est sa-l sprijine pe presedinte in lupta pe care acesta o poarta cu noua coalitie de guvernare.

"Organizatia PLD Galati este prezenta aici cu un numar important de membri si de simpatizanti. La aceasta actiune participa toate organizatiile liberal-democrate din Regiunea de Sud-Est. Trebuie spus ca aceasta manifestare face parte din calendarul actiunilor de sustinere a presedintelui Traian Basescu", ne-a declarat presedintele Organizatiei Judetene PLD Galati, Sandu Traian.

Liderul peledist a explicat ca actiunea de sustinere a presedintelui suspendat a fost organizata in Braila, si nu la Galati, pentru simplul motiv ca organizatia din orasul vecin este mai solida in regiune.

"Conducerea de la centru a decis ca aceasta actiune sa aiba loc la Braila pentru ca organizatia din acest judet este coordonatorul actiunilor PLD din regiune. Sint convins ca in viitorul foarte apropiat lucrurile se vor schimba", ne-a mai spus Sandu Traian.

Stolojan, cavalerul lui Basescu

Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a precizat ieri ca actiunea de la Braila a avut trei obiective. "In primul rind noi vrem sa-i lamurim pe oameni care este miza acestui referendum. In al doilea rind cetatenii trebuie sa inteleaga ca nu au voie sa fie indiferenti. In fine, alegatorii trebuie sa voteze impotriva demiterii lui Traian Basescu", a spus Stolojan.

Seful suprem al peledistilor a precizat ieri ca organizatiile PLD si PD deruleaza actiuni la nivel rural pentru a le explica oamenilor ce inseamna DA si NU pe buletinele de vot pentru ca, a sustinut Stolojan, la sate multi oameni nu stiu care este rostul referendumului de la 19 mai.

"Oamenii trebuie sa inteleaga ce inseamna DA si ce inseamna NU. Adversarii politici ai lui Basescu au lansat sloganuri cu care vor sa fure voturile oamenilor. Pe unele afise se spune: daca vrei sa-l salvezi pe Basescu, voteaza DA", a mai declarat Theodor Stolojan.

Peledistii au incercat ieri sa-i conviga pe alegatorii din Regiunea de Sud-Est care sint inca indecisi ca Basescu trebuie sa se intoarca la Cotroceni. In acest sens a fost organizata la Braila o actiune de strada la care au participat si membri si simpatizanti ai PLD Galati.