B1.ro informeaza: Senatorul Mircea Diaconu: PNL nu mai demisioneaza din Parlament. Am fi cei mai mari fraieri

Senatorul liberal Mircea Diaconu a declarat, intr-un interviu pentru ziarului Ring, ca USL a analizat varianta demisiei din Parlament si ca efectul ar fi "un dezastru"."
Politicianul spune ca cei de la putere ar putea schimba Constitutia cu 16 oameni, motiv pentru care renunta la demisie.
"Am fi cei mai mari fraieri daca ne-am da demisia", spune liberalul. El a anuntat ca membrii USL vor bloca in schimb lucrarile Legislativului atat in comisii, cat si in plen.
Intrebat daca, pana la urma, membrii USL vor mai demisiona din Parlament, Mircea Diaconu a explicat: "S-a analizat efectul dupa regulament si iesirea noastra din parlament ar fi un dezastru. Regulamentele spun ca parlamentele functioneaza cu numarul parlamentarilor existenti (...) Deci, intr-o astfel de situatie apar tot felul de consecinte aberante. Ei pot schimba Constitutia cu 16 oameni. E absurd, asa este legislatia, iar noi am fi cei mai mari fraieri daca ne-am da demisia (...) Ne tot gandim sa gasim solutia blocarii lucrarilor Parlamentului, ramanand insa acolo nu ca prezenta fizica, ci ca si scaune, ca sa spun asa. Deci suntem in Parlament, dar nu suntem fizic si atunci vom bloca cvorumurile tot timpul, peste tot: si in comisii, si in birourile permanente, si in plen. Neputand lucra, dupa un interval pe care nu il stiu in clipa asta, probabil o sa le iasa limba de-un cot, o sa fie dezastru", a explicat senatorul PNL.
Pe 23 ianuarie, mai multi parlamentari PNL si-au scris demisiile din Legislativ si le-au prezentat presedintelui partidului, Crin Antonescu. Liberalii intentionau sa ii convinga si pe colegii din USL sa faca acelasi gest, pentru a forta alegerile anticipate.