Parlamentul European va dezbate la 15 decembrie raportul realizat de Pierre Moscovici privind progresele realizate de Romania, se arata intr-un comunicat publicat ieri pe site-ul Parlamentului European.
Moscovici afirma ca do-cumentul, care a fost deja adoptat de Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, este “incurajator, dar solicitant; solicitant, dar prietenos“.
Membrii Comisiei au salutat pasii importanti realizati de Romania, dar au subliniat cat de multe mai sunt inca de facut, in special in privinta reformei administratiei, a sistemului judiciar, a luptei impotriva coruptiei si a protectiei minoritatilor si a copiilor.
Raportul cere incheierea rapida a negocierilor - “pana la sfirsitul anului 2004“ -, accentuand faptul ca “incheierea artificiala mai devreme a capitolelor va afecta mai degraba decat va ajuta Romania si poporul sau“. Documentul exprima speranta ca Romania va fi in stiuatia de a semna tratatul de aderare in 2005, astfel incat acesta sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2007.