Un nou scandal este pe cale sa izbucneasca la Ministerul Turismului, dupa ce, miercuri de dimineata, la Comisia Udrea a venit un raport al Finantelor. Reprezentantii Ministerului Finantelor, insa, l-au retras dupa cateva minute.
Jurnalul National a scris despre un raport al Ministerului finantelor care cataloga drept "fara baza legala" o serie de cheltuieli facute la Turism, in special pentru contracte de publicitate. Dupa o ora şi jumatate, pozitia ministerului a ajuns in sfarsit la Parlament, insa textul difera radical fata de cel publicat de Jurnalul National.
"Cuprinderea in bugetul Ministerului Turismului a cheltuielilor aferente Programului anual de dezvoltare a produselor turistice si Programului anual de marketing si promovare are baza legala" se arata in noul text.
Ministrul Turismului a tinut sa clarifice situatia, spunand ca este vorba despre o formulare care a fost interpretata gresit. Din acest motiv, Ministerul Turismului a cerut Finantelor sa reformuleze, pentru a fi mai explicit.
"In Romania nicio institutie publica nu poate cheltui un singur leu fara avizul Ministerului Finantelor, noi nu am facut nicio cheltuiala fara acest acord. Nu stiu ce s-a intamplat acolo. Noi stim in mod clar ca asa se fac cheltuielile in acest minister. Faptul ca Jurnalul National a facut aceasta interpretare, ne-a facut sa cerem de la ei o clarificare" a spus Udrea la Antena 3.