Uniunea Europeana ne garanteaza ca Raportul Comisiei Europene din mai va fi obiectiv, neutru, fara influente politice si va prezenta toate progresele inregistrate de Romania in ultima perioada, nu numai problemele identificate anul trecut cu "stegulete rosii".
Michael Leigh, director general al DG Extindere a Comisiei Europene, aflat intr-o vizita in tara noastra, l-a asigurat ieri pe premierul Calin Popescu-Tariceanu ca Raportul Comisiei Europene din mai va fi obiectiv, neutru si fara influente politice. In cadrul intrevederii avute la Guvern cu premierul roman, Michael Leigh a subliniat ca documentul Comisiei Europene va prezenta toate progresele inregistrate de Romania in ultima perioada, nu numai problemele identificate anul trecut cu "stegulete rosii".
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat increderea ca Raportul Comisiei Europene din mai va fi pozitiv, dar a subliniat ca autoritatile romane vor continua eforturile in acelasi ritm. "Chiar daca Raportul va fi unul pozitiv, imi reafirm angajamentul de a continua indeplinirea masurilor necesare atingerii standardelor europene in toate domeniile. Nu va exista o incetinire sau o scadere a ritmului reformelor din partea autoritatilor de la Bucuresti", a declarat Tariceanu. ßeful Executivului a aratat ca au fost facute progrese importante in lupta impotriva coruptiei, in domeniul Justitiei si al afacerilor interne, precum si pentru securizarea frontierelor. El a precizat ca alte domenii carora Guvernul le acorda o importanta deosebita sunt cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene si imbunatatirea asistentei acordate persoanelor cu afectiuni psihice. In ceea ce priveste asistenta acordata persoanelor cu afec-tiuni psihice, premierul a aratat ca urmareste cu atentie situatia in domeniu.
Michael Leigh a exprimat aprecierea Comisiei Europene pentru organizarea la 6 aprilie la Bucuresti a reuniunii premierilor din tarile CEFTA si Balcanii de Vest, cu participare din partea Uniunii Europene si a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est. "Comisia Europeana este foarte incantata de organizarea acestui eveniment, intrucat Uniunea Europeana asteapta cat mai multe semnale pozitive din zona Balcanilor de Vest", a afirmat Michael Leigh.