AGERPRES: Codrin Stefanescu: Departamentul juridic din PSD va finaliza un raport cu motivele suspendarii presedintelui

Departamentul juridic din PSD va finaliza un raport care va contine toate motivele legale care pot sta la baza suspendarii presedintelui, a anuntat luni secretarul Consiliului National al partidului, Codrin Stefanescu.
"Avand in vedere ca actiunile lui Traian Basescu depasesc tot mai mult cadrul constitutional si legislativ, ignora cu obstinatie toate deciziile Parlamentului, Departamentul juridic din cadrul Consiliului National al PSD va finaliza, pana la sedinta de joi a departamentelor, un raport ce cuprinde toate motivele legale care pot sta la baza demararii procedurii de suspendare a presedintelui. Materialul care va contine toate punctele de vedere ale specialistilor in domeniu va fi transmis, in forma finala, presedintelui PSD, Victor Ponta, putand sta la baza unor eventuale discutii legate de acest subiect si in cadrul USL", a explicat Stefanescu, intr-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit acestuia, "exista tot mai multe motive" pentru care s-ar putea demara procedurile constitutionale pentru suspendarea lui Traian Basescu.
"Politica destructiva pe care acesta o aplica aduce prejudicii incalculabile de imagine pentru Romania pe plan extern, iar in plan intern duce la mentinerea unei situatii conflictuale. Mai mult decat atat, presedintele nu mai reprezinta de mult vointa majoritatii cetatenilor, ci propria sa vointa, pe care incearca sa o impuna prin orice mijloace. De altfel, sesizarea Curtii Constitutionale de catre Traian Basescu privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European este nefondata din doua motive. Din punct de vedere legal, in acest moment, CCR se poate pronunta doar in ceea ce priveste hotararile adoptate de Parlament. Iar in cazul reprezentarii Romaniei la Bruxelles, Parlamentul a adoptat, in 12 iunie, o declaratie, care nu este un act juridic care poate fi contestat la CCR", a argumentat social-democratul.
Pe de alta parte, a mai spus acesta, Curtea Constitutionala "este cea mai putin credibila institutie care poate decide in aceasta problema, avand in vedere ca, in ultimii ani, s-a remarcat prin obedienta fata de Palatul Cotroceni".
"Dupa decorarea judecatorilor CCR ‘in semn de apreciere pentru contributia deosebita‘ si avand in vedere declaratiile presedintelui CCR, Augustin Zegrean, care s-a antepronuntat in favoarea participarii lui Traian Basescu la Bruxelles, impartialitatea si corectitudinea acestei institutii, vizavi de acest subiect, ridica mari semne de intrebare", a mai sustinut secretarul CN al PSD.