Deputatul de Suceava Dumitru Pardau, initiator al PLD, a afirmat ca a fost surprins de bucuria afisata de liberali atunci cand a fost stabilita, de principiu, participarea pe liste comune PNL-PD la alegerile europarlamentare.
El a spus ca este optiunea celor doua partide sa participe pe liste comune, dar si-a exprimat scepticismul vizavi de realizarea acestui proiect. "Cred ca bucuria PNL va fi de scurta durata, pana cand vor afla raportul de reprezentare propus de PD", a spus Pardau, care a apreciat ca acest raport ar fi de 3 la 1 in favoarea PD.
Totodata, Pardau a declarat ca PLD isi propune sa participe pe liste comune cu PD la alegerile europarlamentare, dar, daca nu va fi posibil, partidul se va prezenta singur pe liste. El a precizat ca reprezentantii PLD nu au discutat cu cei ai PD un raport de reprezentare pe liste in cazul in care se va decide participarea pe liste comune.
"Deocamdata, noi dorim sa ne intarim pozitia pe scena politica. Ne inregistram partidul si pe urma vom putea purta negocieri cu alte formatiuni politice apropiate noua", a mai spus deputatul sucevean.
Pe de alta parte insa, presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca asteapta rezultatele unui sondaj de opinie in functie de rezultatele caruia se va decide daca PNL si PD vor merge pe liste comune sau separat la alegerile pentru Parlamentul European. (D.G.)