Fiecare ales local are obligatia, macar morala, de a intocmi un raport anual asupra activitatii desfasurate in cadrul forului in care a fost ales. Daca vicepresedintele social democrat Eugen Chebac a depus raportul de activitate pe data de 22 ianuarie 2007, vicepresedintele liberal, Marcela Sighinas, l-a depus o zi mai tirziu. Inca de la bun inceput se observa o diferenta enorma intre cele doua rapoarte. Daca Eugen Chebac a scris trei pagini, Marcela Sighinas si-a povestit activitatea depusa in 2006 pe 30 de pagini.

Mult mai spectaculoase sint, in schimb, concluziile pe care fiecare dintre cei doi vicepresedinti le trage la finalul documentului intocmit. „In concluzie, atit in ceea ce priveste exercitarea competentei de autoritate deliberativa a CJ, cit si relatia cu Comisiile de specialitate ale acestuia, activitatea desfasurata pe parcursul anului 2006 a fost corespunzatoare”, precizeaza Eugen Chebac la finele raportului sau de activitate.

Concluzia colegei sale din conducerea CJ este una mult mai explicita. „In incheiere mentionez ca acest raport este unul selectiv si nu unul exhaustiv, iar despre activitatea pe care am desfasurat-o in anul 2006 am efectuat informari periodice in cadrul conferintelor de presa sustinute”, scrie Marcela Sighinas in finalul celor 30 de pagini.