Cotidianul: Ramona Manescu, despre scrisoarea lui Barosso
"Romania este un stat membru al UE si al NATO, nu poate fi tratata ca o tara aflata sub monitorizare"
Europarlamentarul Ramona Manescu a afirmat, sambata, ca scrisoarea transmisa Guvernului de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "are un mesaj echilibrat adresat tuturor actorilor politici si presedintelui suspendat Traian Basescu si PDL si USL".
"Trebuie precizat ca Romania este un stat membru al UE si al NATO si nu poate fi tratata ca o tara aflata sub monitorizare, Domnul Barosso si membrii PE, fie ca sunt din familia politica a dlui Basescu, fie ca sunt liberali sau socialisti, trebuie sa tina cont de faptul ca suntem parteneri egali in aceasta constructie", a spus Ramona Manescu.
Manescu a precizat ca europarlamentarii USL si oficialii romani vor discuta in cadrul UE si al NATO despre ceea ce se considera a fi imixtiuni in procesele democratice din Romania.
Europarlamentarul a subliniat ca "scrisoarea este interpretata de o parte a media, favorabila presedintelui suspendat, ca o forma de validare a dlui Traian Basescu, ceea ce nu este cazul".
"Pentru a elimina interpretarile partizanilor dlui Traian Basescu, subliniez ca domnul Barosso nu ii solicita domnului Victor Ponta absolut nicio clipa sa transmita listele electorale in forma dorita de Traian Basescu si PDL, ci listele relevante astfel incat CCR sa poata sa dea un verdict. Sigur pentru dl Traian Basescu listele relevante sunt cele care ii convin dumnealui", a mai spus Ramona Manescu
Ea a afirmat ca este posibil ca dl Barroso sa nu fi fost informat despre termenul de 31 august dat de CCR pentru a primi listele electorale permanente.
Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si-a exprimat vineri ‘ingrijorarea profunda‘ privind evolutiile recente din Romania.