Presedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru, a spulberat visele pedelistilor de a forma o coalitie cu UDMR la nivel local, indiferent de ce decizie s-ar lua la nivel central. Anuntul a fost facut ieri, la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean.
Sapte minute. Atat a durat ieri sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Bihor. Consilierii judeteni au fost convocati a doua oara, intr-o singura saptamana, pentru a rectifica bugetul.
Desi, initial, pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotarire, in final s-au votat trei.
Astfel, alesii judetului au acceptat cele 4.130.000 de lei primite de la Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse pentru finantarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap. Finantarea se deruleaza prin Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor.
"Bunavointa"
democrat-liberalilor
Propunerea presedintelui CJ Bihor, Radu Tirle, de a se introduce pe ordinea de zi inca doua puncte a fost votata in unanimitate. Este vorba de alimentarea cu apa a comunei Cetariu. Pedelistul Gavrila Ghilea a tinut sa precizeze ca si Radu Tirle ar trebui sa dea dovada de bunavointa atunci cand grupul PDL din Consiliul Judetean doreste sa introduca pe ordinea de zi proiecte care initial nu au fost cuprinse in mapa de sedinta.
"Cand exista bunavointa, se poate introduce orice pe ordinea de zi. Cand noi am vrut sa discutam in sedintele trecute proiectul de la Vartop, nu ni s-a permis. Ar trebui ca si dumnea- voastra, si actualii sau fostii dumneavoastra aliati sa aveti o alta pozitie in viitor", a declarat Gavrila Ghilea, facand referire la alianta locala dintre PNL si UDMR, care s-ar putea schimba in curand daca la nivel central se hotaraste ca UDMR sa fie mentinuta la guvernare.
Replica presedintelui UDMR Bihor, Kiss Alexandru, nu s-a lasat insa asteptata, stricand calculele democrat-liberalilor si social-democratilor.
"Noi ne-am respectat si ne vom respecta intotdeauna coalitiile, indiferent ce se va intampla la nivel national. Nu stiu sa se fi schimbat ceva la nivel central. Eu sper sa fim parteneri de coalitie cu PNL mai departe si, chiar daca la nivel central se schimba situatia, in Bihor ramanem alaturi de PNL", a declarat Kiss Alexandru.