Romania Libera informeaza: Turcan: PDL poate reveni in sondaje.
Vicepresedintele PDL Raluca Turcan (foto) a declarat, marti, la RFI, ca formatiunea democrat-liberala poate reveni in sondaje, dar ca pentru acest lucru este necesar ca partidul sa fie foarte ferm in privinta cazurilor de coruptie.
Totodata, Raluca Turcan apreciaza ca "dispensa" de la Statut in cazul colegilor care provin din societatea civila arata de fapt "curajul partidului de a accepta idei noi si care nu sunt intotdeauna comode politic".
Vicepresedintele formatiunii ar vrea ca PDL sa scape de imaginea de partid corupt.
"Eu mi-as dori foarte mult ca PDL sa se delimiteze de comportamentul PSD si PNL, care pretind ca nu aud solicitarile romanilor legate de integritate, de moralitate politica si sa respecte Partidul Democrat Liberal aceasta solicitare, in felul acesta creandu-se foarte clar diferenta intre PDL si celelalte partide", explica ea.
"Daca vom fi vulnerabili la integritate, la moralitate, la suspiciuni de coruptie, nu vom reusi pe termen lung sa captam increderea pe care ar trebui sa o obtinem din partea cetatenilor", continua Turcan.
Ea declara ca PDL trebuie sa fie "foarte ferm" in fata cazurilor de coruptie: "Putem reveni in sondaje, sunt foarte increzatoare, dar odata cu relansarea economiei, noi ca partid trebuie sa fim foarte fermi cu cazurile de coruptie".
Turcan il considera pe Emil Boc "premierul cel mai curajos". "Emil Boc a fost premierul cel mai curajos, premierul care si-a asumat niste masuri de reforma, cu costuri electorale foarte mari, dar care vor reforma statul pe termen lung", spune liderul democrat-liberal.
Vicepresedintele PDL mai afirma ca presedintele Traian Basescu nu le-a spus liderilor PDL ca vrea sa-l schimbe pe Emil Boc din fruntea Guvernului. Seful statului "a participat la o discutie cu presedintii de organizatii ai PDL, unde au fost prezentate plusurile si minusurile acestei guvernari si ale actiunii politice a PDL. In acest context, s-au pus pe masa toate variantele, dar nu pot sa spun ca presedintele Traian Basescu a spus: 'Gata, il schimbam pe Emil Boc si punem premier independent!'. Pana la urma, decizia va fi a Partidului Democrat Liberal", precizeaza Raluca Turcan.
BPN al PDL a stabilit, luni, propunerile de modificare a Statutului, printre care suspendarea automata a membrilor care sunt trimisi in judecata pentru fapte savarsite cu intentie si derogarea de la conditii de vechime pentru care candideaza la sefia PNL