Cu toate ca este mai mult de un an si jumatate pana cand va debuta campania pentru alegerile locale, trei dintre partidele din Gorj au declansat o precampanie electorala cu acuzatii dure, pentru fotoliul de primar din municipiul Motru.

Politicienii din Gorj par sa aiba alte preocupari decat contribuabilii si au declansat cu mult mai devreme campania electorala pentru Primaria Motru. In ciuda faptului ca mai este destul timp pana la alegerile locale, iar mandatul actualului primar este abia la jumatate, atat edilul aflat in functie, cat si reprezentantii din opozitie au inceput sa se rafuiasca pentru postul care se va elibera in 2012. In timp ce unii isi anunta candidatura la functia de sef al primariei, edilul in exercitiu, seful PSD Motru, nu ezita sa isi prezinte realizarile, cu toate ca recunoaste ca majoritatea proiectelor de investitii initiate sunt blocate din lipsa resurselor financiare.
Deputatul Militaru vrea la primarie

Deputatul PDL Severus Militaru, care in parlament s-a remarcat mai mult prin prezenta si juramantul depus la inceputul mandatului, pare mai degraba plictisit de misiunea pe care o are ca ales in legislativ. Fostul sindicalist din mineritul motrean declara ca este dispus sa renunte la un nou mandat de deputat si este interesat sa candideze la fotoliul de primar la Motru. Bazinul electoral din zona respectiva este format in majoritate din mineri si este al doilea ca marime dupa Targu Jiu. PRM a obtinut, de altfel, un numar insemnat de voturi la Motru, Dorin Hanu fiind chiar sef al organizatiei locale a acestui partid multi ani la rand. Hanu a ales insa in urma cu patru ani sa treaca la PSD, dupa ce a fost convins de Victor Ponta. Anuntarea candidaturii lui Militaru la primarie este perceputa in mediul politic local ca un mesaj electoral din partea pedelistilor gorjeni, dornici sa inceapa din timp campania.

Ilie Petrescu intra
in carti

Nici reprezentantii filialei judetene a Partidului Conservator nu se lasa mai prejos si anunta ca au candidatul pregatit pentru Primaria Motru. Este vorba chiar de presedintele PC Gorj, Ilie Petrescu. Acesta din urma a fost lider al PRM Gorj, adica fostul sef pe linie de partid al actualului primar din Motru, Dorin Hanu. Edilul nu numai ca nu are cuvinte de lauda fata de fostul sau coleg de partid, dar sustine ca nu se astepta ca o campanie electorala pentru alegerile locale sa inceapa atat de devreme. "Ma bucur ca postul meu este atat de ravnit. Domnul Militaru a mai candidat la primarie si a iesit pe locul al treilea. In ceea ce il priveste pe Ilie Petrescu, nu ma deranjeaza candidatura sa, pentru ca activitatea sa de manager vorbeste de la sine. Ma iubeste, probabil ca de aceea vorbeste tot timpul despre mine si despre activitatea de la primarie. Facem alegerile mai devreme, daca este cazul", a spus Dorin Hanu. Replica lui Ilie Petrescu nu a intarziat. "Sa-i fie rusine obrazului! De cand se tot chinuieste sa modernizeze piata din Motru si nu o mai termina? Este un arogant si un burghez", a mentionat seful PC Gorj. La randul sau, deputatul Militaru ii reaminteste primarului ca in 2004 a ajuns in functie si cu voturile sale. In timpul in care politicienii se intrec in dispute politice, Motru ramane unul dintre cele mai sarace orase din Oltenia, cu mii de locuri de munca restructurate in ultimii ani si cu perspectiva inchiderii minelor de subteran.