Independentul Gheorghe Radulescu, a declarat joi ca intentioneaza sa ceara ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate si amanarea alegerilor, daca Justitia nu-i va da dreptul de a candida dentru un mandat de deputat in sectorul 3 al Capitalei, dupa ce BEM i-a respins candidatura. "Impreuna cu avocatii ma gandesc sa ridic exceptia de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala, urmand sa cerem suspendarea termenului de desfasurare a alegerilor pana la lamurirera acestei probleme. In acest fel mi s-a impiedicat dreptul de a participa la alegeri printr-o prevedere aberanta din OUG", a declarat Radulescu.
El a recunoscut, totusi, ca stia de prevederile articolui 30 din OUG 97/2008, conform carora fiecare candidat independent trebuia sa depuna la biroul electoral de circumscriptie patru dosare care sa cuprinda si cate "un exemplar original al listei sustinatorilor", dar "a considerat ca este vorba despre o eroare". "Acest text imi era cunoscut, dar n-am putut sa cred. Am considerat ca textul este gresit, deoarece textul Ordonantei este gresit, pentru ca prevederile legii spun altceva, vorbesc despre o singura lista. Eu am crezut pana in ultima clipa faptul ca este o eroarre, dar acum imi dau seama ca aceasta eroare a fost speculata de factorii politici sa ne elimine din joc", a mai aratat Radulescu.
El il considera vinovat de aceasta situatie pe premierul Calin Popescu-Tariceanu, care, alaturi de alte cinci persoane din Guvern, a semnat Ordonanta de Urgenta si a anuntat ca, daca nu va reusi sa participle la alegerile parlamentare ii va face anticampanie electorala acestuia. "Este vorba de o manevra a fortelor politice. Il acuz direct pe premierul Tariceanu, care a semnat acest document. Mai sunt cinci insi care l-au semnat - Cristian David, Lazar Comanescu, Gabriel Bega, Varujan Vosganian si Marian Muhulet. Acestia au semnat ordonanta si au strecurat la articolul 30, indice 1, ca in cele 4 dosare ar trebui introdus un exemplar original. Consider ca a fost facut intentionat acest lucru pentru a impiedica prezentarea candidatilor independenti la alegerile parlamentare", a mai spus Gheorghe Radulescu.
El a mai afirmat ca, daca in fiecare judet ar fi un candidat independent care ar avea succes la alegeri, s-ar fi produs un dezechilibru la nivelul fortelor politice si, mai ales, " ar fi afectat grav procentele PNL". "Impreuna cu toti ceilalti independenti o sa informam cetatenii din judetul Ilfov cum a fost posibil ca presedintele PNL sa faca imposibila prezentarea noastra la alegeri", a conchis Gheorghe Radulescu.
Tribunalul Municipiului Bucuresti a respins miercuri contestatia lui Radulescu, dupa ce BEM respinsese candidatura acestuia pentru un mandat de deputat in sectorul 3 al Capitalei. El mai poate constesta decizia Tribunalului la Curtea de Apel, care se va pronunta in termen de 48 de ore.