Membrii Comisiei SRI urmeaza sa-l audieze pe fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, in cadrul anchetei privind elucidarea circumstantelor care au dus la plecarea lui Omar Hayssam din tara, data exacta a audierii urmand a fi stabilita in zilele urmatoare. In cadrul aceleiasi anchete, membrii Comisiei SRI s-au deplasat ieri la sediul Serviciului, unde au audiat patru dintre ofiterii SRI sefi ai unor directii specializate.
Potrivit secretarului comisiei, deputatul PSD Ioan Stan, alti cinci ofiteri SRI urmeaza sa fie audiati saptamana viitoare de membrii comisiei, astfel incat acestia sa poata intocmi un raport final pana la 14 septembrie, cand trebuie sa inainteze Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului concluziile anchetei referitoare la Omar Hayssam.
De asemenea, Comisia parlamentara de control a SRI a aprobat Raportul de activitate a Serviciului pe anul 2005, care va fi inaintat in zilele urmatoare Birourilor Permanente ale celor doua Camere.
Stan a afirmat ca raportul comisiei asupra raportului de activitate a SRI este pozitiv, desi in cadrul sedintei, membrii comisiei au avut "aprecieri diferite" pe subiect. El a evitat sa spuna daca printre membrii comisiei au fost si unii care au criticat Raportul de activitate a SRI. (Dan Ghetu)