Constanta va avea parte de un eveniment deosebit de impresionant care nu este doar o simpla prezentare de moda, a declarat ieri, in sala de conferinte a Hotelului Iaki, Alessandro Mazzini, regizorul evenimentului denumit "Moda e musica sotto le stelle", ce va avea loc sambata, 19 iulie a.c. pe platoul din fata Cazinoului din statiunea Mamaia. Ajunsa la a treia editie, aceasta manifestare ce remonteaza pe pamant romanesc celebra prezentare anuala de moda din Piazza di Spania din Roma va fi gazduita de piata Cazinoului din Constanta, dupa ce primele doua editii au fost organizate la Bucuresti si Sibiu. Conceput ca un grandios spectacol ce va impleti muzica si creatiile vestimentare cele mai luxoase situate in zona haute-cuture, adica acea moda adresata doar marilor VIP-uri internationale, cum ar fi stelele de cinema, divele muzicii internationale sau principesele alaturi de alte reprezentante ale caselor regale si ale aristocratiei de cel mai inalt nivel.
Creatiile vestimentare vor fi grupate pe 6 colectii care vor purta semnatura a 6 monstri sacri ai modei italiene haute-cuture. Este vorba despre Giovanni Cavagna, Gianni Calignano, Marella Ferrera, Fausto Sarli, Reanto Balestra si Farhad Re, a precizat Giulio Bertola, presedintele ADV Comunication, organizatorul si detinatorul copyright-ului pentru acest eveniment deosebit. Manifestarea il are ca si coorganizator pe Consiliul Local si pe Primaria Muncipiului Constanta. Prezent la conferinta de presa sustinuta ieri la Hotelul Iaki, primarul Radu Mazare a declarat ca in situatia in care evenimentul va fi receptat favorabil de publicul ce va fi constituit din constanteni si din turisti, manifestarea va fi permanentizata prin repetarea ei in fiecare sezon estival. In acest sens, Primaria Constanta a contribuit cu 150.000 de euro din cei peste 400 mii de euro cat a costat in total evenimentul "Moda e musica sotto le stelle", bani proveniti din taxa de bariera perceputa la intrarea in statiunea Mamaia a autovehiculelor inmatriculate in alte localitati, a tinut sa explice edilul sef al Constantei. Mazare a mai afirmat ca toate evenimentele pregatite cu sprijinul Primariei Constanta in statiunea Mamaia- expozitia de masini vechi, show-ul aviatic, spectacolul de tango- sunt evenimente de tinuta destinate sa atraga turisti, care au fost sustinute financiar din taxa de bariera.

Mazare vrea sa demonstreze cum se face turismul adevarat

Dupa ce a mentionat ca toate evenimentele amintite -inclusiv cel care va avea loc sambata incepand cu ora 21.30 in piata Cazinoului din Mamaia - sunt cu access gratuit, primarul Constantei l-a invitat atat pe presedintele Traian Basescu si pe ministrul Turismului, cat si pe toti constantenii si turistii aflati in statiunea Mamaia la acest spectacol de exceptie. Invitatia adresata sefului statului si ministrului Turismului are scopul de a-i determina pe respectivii demnitari sa afle cum trebuie facut un turism adevarat, a aratat Radu Mazare. La randul ei, Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare a Turismului "Litoral" a specificat ca a fost foarte greu sa fie gasite 150 de camere pentru cazarea personalului si artistilor implicati in acest eveniment, avand in vedere ca statiunea Mamaia este la ora actuala plina pana la refuz. Revenind la spectacol, Giulio Bertola a mentionat ca va fi prezentat de vedeta TV Andreea Marin-Banica si ca la el si-au confirmat deja participarea Irinel si Monica Columbeanu, Sorin Oprescu, noul primar al capitalei, Cristian David, ministrul de Interne, Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, edilul din Oradea, ambasadorul Italiei la Bucuresti, precum si multe alte VIP-uri carora li s-a rezervat un spatiu special cu cca. 400 de locuri. Valoarea totala a colectiilor vestimentare care vor fi prezentate atinge impresionanta suma de 900 mii euro, asigurarea si transportul fiecarei piese vestimentare ajungand la 14 mii euro. In programul artistic vor fi incluse evolutiile unui corp de balet format din 10 persoane, ce apartine RAI (radioteleviziunea italiana), a grupului muzical international Drummers (tobe) si a cantaretei italiene Nadia Straccia, mult apreciata in Peninsula. Colectiile celebrilor creatori italieni vor fi prezentate de 29 de modele din Romania si de un model sosit din strainatate. Tot in cadrul spectacolului va fi prezentata de catre Monica Columbeanu o rochie extrem de valoroasa creata de Casa Renato Balestra pentru o mare vedeta TV din Romania care a tinut sa-si pastreze anonimatul. Desfasurarea evenimentului este asigurata de o echipa formata din 150 de persoane cuprinzand tehnicieni, hamali, soferi, responsabili logistici, fotografi, etc. Podiumul va avea 500 mp si vor fi intinse cabluri insumand cca 2,5 km, la care se adauga 1200 de portii de mancare care vor fi servite in decursul a trei zile, a adaugat Bertola pentru a creiona in cifre dimensiunile evenimentului. Totodata, evenimentul "Moda e musica sotto le stelle" se bucura de suportul mai multor sponsori, printre care si Enel ce va asigura alimentarea cu energie electrica a spectacolului.