Daca in urma cu o saptamana canicula a atentat pe toate fronturile la puterea de concentrare a politicienilor galateni, si nu prea i-a lasat sa iasa la rampa cu tot felul de idei si de subiecte, iata ca saptamana trecuta lucrurile au stat ceva mai bine din acest punct de vedere.

Fruntas pe podium

Desi politica este la ora actuala in plina vacanta parlamentara, deputatul PC Bogdan Liviu Ciuca a facut abstractie de acest lucru si a iesit la rampa cu o serie de probleme care-i afecteaza si pe galateni. Implicarea sa in problemele pensionarilor, dorinta de a schimba Codul Fiscal in favoarea acestora, interesul pentru un TVA scazut la produsele alimentare de baza, despagubirea celor care au depus bani la CEC pentru autoturisme Dacia, dar si problemele de partid privind alegerile europarlamentare, il aseaza pe conservatorul Bogdan Liviu Ciuca in fruntea clasamentului, fiind cel mai activ politician al saptamanii care tocmai s-a incheiat.

Activitati conservatoare de top

In ceea ce priveste categoria "Cel mai activ partid", in aceasta saptamana nu difera prea mult de categoria mai sus amintita, care desemneaza omul politic al ultimelor sapte zile. Astfel, de departe, saptamana trecuta Partidul Conservator a reprezentat cea mai activa formatiune politica prin toate proiectele de lege initiate, dar si prin activitatile locale pregatite pentru tineret, prin organizarea unui minicampionat de fotbal, consumat la Plaja "Dunarea", dar care a facut sa se nasca ideea altor proiecte de acest fel.

"Verzii" si PC conduc la egalitate

In ultimele sapte zile, la capitolul cel mai implicat partid concureaza cei de la Partidul Conservator cu "verzii" lui Ion Stefan. Si unii, si altii au iesit in fata cu probleme si fel de fel de rezolvari privind spatiul verde, pensionarii sau investitiile in puturile de adancime.

Drumurile noastre...

Cele mai tari declaratii le detine in aceasta saptamana deputatul liberal Emil Strunga, care promite ca actuala guvernare va transforma drumurile judetului nostru in santiere pentru care se vor aloca sume imense, dar care vor incepe abia anul viitor, ca tot vin alegerile.