Pentru a concretiza simpatiile dintre Putere si Opozitie, in contextul schimbarii presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, senatorii Radu Berceanu (PD) si Mircea Geoana (PSD) si-au facut dedicatii muzicale prin intermediul presei.

Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a anuntat sambata ca PSD a adoptat un nou imn electoral. Berceanu, referindu-se la lupta pe care social-democratii o dau pentru mentinerea sefiei Camerelor Parlamentului, a subliniat ca a identificat melodia preferata a PSD in muzica populara. „PSD incearca din rasputeri sa tergiverseze schimbarea regulamentelor de functionare la Camera Deputatilor si la Senat si sa prelungeasca prezenta lui Nastase si a lui Vacaroiu in aceste posturi. In aceasta perioada, probabil ca cel mai bine i s-ar potrivi imnul 'De-as mai duce-o pan’ la toamna, lelita Ioana'“, a explicat liderul PD Dolj. El a adaugat ca, „intr-un final, lucrurile vor fi transate“.
Pe de alta parte, deputatul Marian Jean Marinescu, vicepresedinte al PD Dolj, a afirmat ca modificarea Regulamentului „a devenit un soi de inclestare intre Putere si Opozitie, iar modul in care se va solutiona va arata care este raportul de forte pe esichierul politic“. Marinescu a mai spus ca presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a incalcat legea de mai multe ori, incepand cu refuzul de a convoca sesiune extraordinara, desi legea prevede acest lucru. „La cum se desfasoara acum dezbaterile in Parlament nu facem altceva decat sa ne facem de ras“, a explicat deputatul PD. El a mai spus ca „95% dintre parlamentari nici nu ar trebui sa vorbeasca in plen“ si ca multi dintre senatori si deputati au initiative legislative pe care „nici macar nu vin la comisii sa le sustina, pentru ca nici ei nu cred in aberatiile pe care le spun“.

Geoana contraataca

La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a transmis, in aceeasi zi, lui Berceanu, referitor la identificarea noului imn al pesedistilor - „De-as mai duce-o pan’ la toamna“ - ca ii dedica melodia „Give me hope, Geoana!“ (in traducere, „Da-mi speranta, Geoana“). Mircea Geoana a precizat ca ii dedica aceasta melodie senatorului democrat deoarece, la ora actuala, social-democratii sunt, efectiv, „singura solutie viabila“. Liderul social-democratilor a subliniat ca ii spune aceste lucruri lui Berceanu „cu toata simpatia“ si fara „nici cea mai mica ironie“. „Pentru dumnealui, functia de presedinte al Senatului este ca un fruct otravit si nu-l invidiez pentru perioada prin care trece“, a conchis Geoana.