La fel ca si in vremea fostei guvernari, mediatizarea Puterii este mai mare decat a Opozitiei. O monitorizare facuta in primele doua saptamani ale anului de Agentia Monitoring Media arata ca presedintele Traian Basescu este cel mai mediatizat om politic. Basescu a aparut la principalele posturi de televiziune de 215 ori.
Potrivit sursei citate, Puterii i-au fost atribuite un numar de stiri injumatatit cu continut negativ (de la 117 la 62), in paralel cu dublarea numarului de stiri cu continut pozitiv (de la 21 la 36). La randul ei, Opozitia a inregistrat aproape o dublare a stirilor cu continut negativ, in mare parte cauzate de conflictele interne din PSD si PRM. Cea mai mare scadere a numarului de referiri de la o saptamana la alta o inregistreaza PUR (de la 124 la 13), urmata de UDMR (de la 99 la 41).
De asemenea, presedintii partidelor care alcatuiesc coalitia parlamentara au inregistrat o scadere semnificativa a numarului de referiri in a doua saptamana a lunii: Calin Popescu-Tariceanu cu 53 de referiri mai putin, Emil Boc cu 31, Dan Voiculescu cu 28 si Markó Béla cu doua.