Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, i-a asigurat pe senatori ca nu li se va majora bugetul, iar pe deputati i-a mustrat pentru ca investesc sute de miliarde in parcajul subteran, in timp ce Nastase este nemultumit de faptul ca numai premierul si seful statului isi maresc bugetele pe 2006.

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, deputatul PNL Bogdan Olteanu, a declarat miercuri seara ca bugetul Senatului nu se va majora, asa cum au solicitat senatorii. Acesta a subliniat ca majorarea bugetului Senatului nu se va face si ca o sa se a€žrevina la sentimente mai bunea€œ in acest caz.
çn ce priveste propunerea Senatului de a mari cu 50% bugetul pentru angajarea de personal, Olteanu a precizat ca Senatul are deja de doua ori mai mult personal decat are Camera, revenind circa patru angajati la un deputat si opt angajati la un senator.
Cu privire la deputati, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul a spus ca problema achizitionarii noilor masini nu reprezinta o cheltuiala majora, in comparatie cu cele 640 de miliarde de lei pe care acest for legislativ vrea sa-i investeasca in constructia unui tunel intre doua garaje. Totodata, Olteanu a apreciat ca, din punct de vedere legislativ, Parlamentul este o institutie eficienta, al carei rol este sa legifereze, a€ždar nu ca o masina de vota€œ.

Nastase se crede tap ispasitor

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, este deranjat de marirea bugetelor pentru anul 2006 ale Cancelariei primului-ministru si Administratiei Prezidentiale, in timp ce la Parlament se pune problema de a constitui un tap ispasitor si sa pastram bugetul de anul acestaa€œ. Nastase a adaugat ca este de acord cu faptul ca trebuie sa se faca economii si ca nu il deranjeaza mentinerea bugetului Parlamentului la nivelul celui din acest an, a€ždaca sunt aplicate corectiile care tin de rata inflatiei, dar si de cresterile care vor fi la tarifele la serviciia€œ. El a mai spus ca a€žmajorarea cu 20 % a tarifului agentului termic va insemna o reducere implicita a bugetului Parlamentuluia€œ, care trebuie luata in considerare.