Deputatul PSD Vasile Puscas propune instituirea unei "taxe pe proasta guvernare", ca o masura de sanctionare a politicienilor care nu sunt preocupati de problemele populatiei si sustin o fiscalitate excesiva.
"Ar fi o taxa care sa penalizeze proasta guvernare si faptul ca nu exista responsabilitate politica si juridica. De exemplu, ar putea sa fie o taxa pe politica in domeniul agricol, care are mult de suferit, sau pe proasta administrare a Justitiei in Romania", a sustinut joi Puscas. Deputatul social-democrat a precizat ca o astfel de masura ar putea fi un raspuns la fiscalitatea excesiva practicata in Romania. "Au aparut tot felul de taxe noi, ba de prima inmatriculare, ba de mediu, ba de viciu, care nu au alt scop decat de a aduce cat mai multi bani la buget pe spatele cetatenilor. De ce sa nu facem atunci si o taxa pe proasta guvernare?", a spus Vasile Puscas. El a adaugat ca aceasta taxa ar putea fi realizata prin consultare publica, iar cetatenii sa isi spuna, astfel, parerea privind politicile fiscale ale Guvernului.
Puscas mai propune si o taxa pentru "vicii politice" pentru politicienii care stau in expectativa si care nu critica masurile fiscale luate de guvernanti. "Romania conduce intr-un top la nivel international al tarilor cu fiscalitate excesiva", a mai spus Puscas.